Vladimir Putin: Cucerirea regiunii Donbas din Ucraina rămâne principala prioritate a Rusiei

F.D.
Internaţional / 5 septembrie

Vladimir Putin: Cucerirea regiunii Donbas din Ucraina rămâne principala prioritate a Rusiei

Cucerirea regiunii Donbas din estul Ucrainei este în continuare "prioritatea numărul unu" a Rusiei, a declarat joi preşedintele rus Vladimir Putin, relatează Agerpres.

"Obiectivul inamicului (în atacul din regiunea Kursk din vestul Rusiei - n. red.) este să ne neliniştească şi să ne agite ca să ne redesfăşurăm trupele dintr-o zonă în alta şi să ne oprim ofensiva în zone-cheie, în special în Donbas, a cărui eliberare este prioritatea noastră numărul unu", a spus liderul de la Kremlin la un forum economic din Extremul Orient al ţării sale.

Moscova revendică din toamna lui 2022 anexarea bazinului carbonifer Doneţk, cunoscut sub denumirea rusească abreviată Donbas, care se întinde în regiunile administrative ucrainene Doneţk şi Lugansk, în prezent controlate aproape integral de forţele ruse.

Putin a stabilit ca o condiţie pentru orice tratative de pace cu Ucraina retragerea forţelor Kievului din aceste regiuni, precum şi din Herson şi Zaporojie din sud. Ucrainenii şi aliaţii lor occidentali consideră această pretenţie inacceptabilă, reaminteşte AFP.

Armata ucraineană, deşi confruntată cu insuficienţa personalului şi armamentului, a lansat în 6 august o ofensivă pe teritoriul Rusiei, în Kursk, unde a ocupat câteva sute de kilometri pătraţi - cea mai mare pătrundere a unei forţe străine pe pământ rusesc după de după cel de-al doilea război mondial.

Unul din obiectivele declarate ale Kievului în ultimele săptămâni este să oblige astfel Rusia să îşi redesfăşoare forţele aflate în ofensivă în Doneţk.

Moscova nu a urmat însă această strategie şi pare să intenţioneze continuarea cu orice preţ a ofensivei în direcţia nodului feroviar şi rutieri Pokrovsk, vital pentru logistica armatei ucrainene în estul ţării.

"A funcţionat (tactica ucraineană)? Nu!", a susţinut Putin. "Dimpotrivă (...) inamicul şi-a slăbit forţa în zone cheie, iar trupele noastre şi-au accelerat operaţiunile ofensive" pe frontul răsăritean, a afirmat el, dând totodată asigurări că Ucraina suferă "pierderi foarte grele".În acelaşi timp, forţele ruse "au stabilizat situaţia şi au început să respingă treptat" armata ucraineană din Kursk, a adăugat el.

"Armata rusă are datoria sfântă de a face totul pentru a alunga inamicul de pe teritoriul său şi de a-şi proteja cetăţenii", a conchis Putin.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb