VLADIMIR PUTIN:  "Moscova nu va expulza diplomaţi americani din Rusia ca răspuns la acţiunile Washingtonului"

G.T.
Internaţional / 1 ianuarie 2017

Vladimir Putin (Sursa foto: Facebook)

Vladimir Putin (Sursa foto: Facebook)

Moscova nu va expulza diplomaţi americani ca răspuns la acţiunile Washingtonului, chiar dacă, în conformitate cu practica internaţională existentă, Rusia are toate motivele pentru o replică adecvată, a declarat vineri preşedintele rus Vladimir Putin, informează RIA Novosti şi TASS.

Şeful statului rus a subliniat, citat de Agerpres: "Evaluăm noile acţiuni neprietenoase ale Administraţiei Obama aflată la sfârşit de mandat ca fiind provocatoare, îndreptate spre subminarea continuă a relaţiilor ruso-americane. Acest lucru contravine în mod evident atât intereselor poporului rus, cât şi celui american. Dat fiind răspunderea deosebită pe care SUA şi Rusia le au pentru menţinerea securităţii globale, acest lucru aduce prejudicii şi întregului complex de relaţii internaţionale".

Potrivit lui Putin, paşii următori în restabilirea relaţiilor ruso-americane vor fi făcuţi plecând de la politica pe care o va desfăşura preşedintele ales al SUA, Donald Trump.

"Rezervâdu-ne dreptul la măsuri de răspuns, nu ne vom coborî la nivelul unei diplomaţii iresponsabile, iar viitorii paşi pentru restabilirea relaţiilor ruso-americane îi vom face plecând de la politica pe care o va desfăşura Administraţia preşedintelui Donald Trump", a spus Putin.

De asemenea, liderul rus i-a invitat pe "toţi copiii diplomaţilor americani la pomul de Crăciun şi de Anul Nou de la Kremlin".

Liderul rus a punctat: "Diplomaţii ruşi care se întorc în patrie vor petrece vacanţa de Anul Nou alături de rude şi apropiaţi, acasă. Nu le vom face probleme diplomaţilor americani. Nu vom expulza pe nimeni".

Cu puţin timp înainte de declaraţia lui Putin, Ministerul de Externe al Rusiei a prezentat o propunere preşedintelui Vladimir Putin pentru a declara persona non grata 31 de diplomaţi de la Ambasada SUA la Moscova şi patru diplomaţi de la Consulatul General al SUA de la Sankt-Petersburg, ca răspuns la acţiunile Washingtonului.

"Desigur, nu putem lăsa astfel de acţiuni fără răspuns, reciprocitatea este legea diplomaţiei şi a relaţiilor internaţionale", a spus şeful diplomaţiei ruse Serghei Lavrov.

Statele Unite au anunţat vineri că expulzează 35 de diplomaţi ruşi detaşaţi la San Francisco şi Washington şi blochează accesul tuturor oficialilor ruşi în două sedii din New York şi Maryland.

Măsura reprezintă replica administraţiei americane la campania de hărţuire derulată de Rusia la adresa diplomaţilor americani detaşaţi la Moscova, guvernul american precizând că "unele acţiuni " ale celor care vor fi expulzaţi "nu sunt în concordanţă cu practicile diplomatice". Oficialii ruşi au la dispoziţie 72 de ore ca să părăsească teritoriul SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb