Vladimir Putin: "Rusia e dispusă să caute căi către o reglementare paşnică în Ucraina"

F.D.
Internaţional / 29 iulie 2023

Vladimir Putin: "Rusia e dispusă să caute căi către o reglementare paşnică în Ucraina"

Rusia este pregătită să caute modalităţi de a ajunge la soluţionarea paşnică a situaţiei privind Ucraina în pofida tendinţei Occidentului de a acţiona exclusiv în propriile interese în orice conflict internaţional, a declarat preşedintele rus Vladimir Putin în timpul unei întâlniri cu liderii naţionali africani, relatează TASS, potrivit News.ro.

"Au uitat că au distrus situaţia din Sudan? Au uitat ce au făcut în Siria? Nu le-ar putea păsa mai puţin de Carta ONU, îşi amintesc de dreptul internaţional doar atunci când cred că aceste instrumente ar putea fi folosite împotriva cuiva - Rusia , în acest caz. Ei nu vor realiza nimic, acest lucru este prea primitiv. Dacă doresc ca cineva să respecte Carta ONU şi alte acte de drept internaţional, ar trebui să depună efort pentru a respecta ei înşişi aceleaşi norme. Cu toate acestea, asta nu înseamnă că nu vrem şi nu căutăm o rezolvare paşnică a vreunui conflict", a spus Putin.

Adresându-se liderilor africani, preşedintele rus le-a spus: "Abordarea dumneavoastră, ideile voastre - toate acestea rezonează cu punctele planului de pace chinez pentru reglementarea ucraineană, prezentat în februarie".

El a menţionat că autorităţile ucrainene "au prezentat un temei juridic special care interzice negocierile cu Rusia".

"Noi, de partea noastră, nu am respins niciodată negocierile, am spus întotdeauna că suntem pregătiţi pentru continuarea dialogului", a subliniat Putin.

Putin a reiterat că Rusia "şi-a declarat întotdeauna în mod public disponibilitatea pentru negocieri".

El a subliniat că "proiectul de tratat [de pace] a fost negociat efectiv" mai devreme.

"Dar după retragerea forţelor noastre de la periferia Kievului - şi ni s-a cerut să facem acest lucru pentru a crea condiţii pentru semnarea acordului final - autorităţile de la Kiev au dezavuat toate acordurile anterioare", a spus el.

"De aceea, cred că mingea este total în terenul lor. Nu voi spune detaliile a ceea ce am negociat acum, nu ar fi potrivit. Cu toate acestea, nu toţi ştiu asta şi ştim foarte bine că Kievul şi-a obţinut independenţa. în timpul dizolvării Uniunii Sovietice, bazată pe declaraţia de independenţă, iar această declaraţie afirmă clar că Ucraina este un stat neutru.Acest lucru este de importanţă principală pentru noi; nu este foarte clar pentru noi de ce Occidentul a început să atragă Ucraina în NATO", a concluzionat Putin, adăugând că, în opinia Moscovei, aceasta reprezintă o ameninţare fundamentală la adresa intereselor Rusiei.

Opinia Cititorului ( 22 )

  1. Atunci ce mai ramane din principiul autodeerminarii unui stat independent?

    1. Autodeterminarea vine inainte de semnarea acordurilor internationale. Dupa ce semnezi acordurile, alta e povestea. In Ucraina au semnat cand s-au format ca stat ca vor fi neutri. Normal ca in momentul in care se schimba ceva in acest aspect, una din parti va fi nemultumita. Gandeste-te ca brusc in apartamentul sau in casa de langa tine ar incepe sa se testeze bormasini si grenade....normal ca vrei sa fi informat si sa decizi, impreuna cu toti ceilalti vecini daca se poate face asta, desi cel care vrea sa testeze grenade si bormasini este in cadrul proprietatii lui ;) asa si cu regulile/acordurile semnate la inceput...daca nu le respecti, cineva se va supara. Cat de corect este ce se intampla acum, asta fiecare poate judeca, dar nicodata nu e alb sau negru. Intotdeauna e gri:)

      Se mai schimbp acordurile. Rusnacia ta a călcat pe bec.

      Autodeterminare înseamnă ceva ce rușii nu vor pricepe niciodată. Ungaria a fost călcată de tancurile rusești acum e în lumea civilizată. Cehia, la fel, Rusnacia ta atacă și pierde, de zeci de ani. 

      Coree de Nord ușoară! : 

      si tu fiindca vecinu face galagie te apuci si ai omori familia si ai darami casa mai ales ca vecinu nu se apucase sa faca galagie decat dupa ce lai atacat tu, scuzama dar ai o logica de caine turbat sau de rus

      Are o logica de Putin. Un caine rus turbat.

      Vezi ca daca spui edevarul astia te fac rus etc etc, ei nu inteleg ca intelegea este intelegere, multi nu stiu alte dedesubturi din tot ce s/a semnat intre ei, Tot nu inteleg , cand Nato a intrat peste tot ilegal si a facut crime de razboi nu a fost nici o problema, Irak, Siria,Libia,Egipt, etc etc, sa nu mentionez aici vechiul si prezentul Aushwitz are vreo 73/5 de ani , Nato de ce nu le da la aia arme sa lupte pt pamantul Lor ????

      toti va dati cu parerea ca rusia in sus si jos dar ceilalti care sunt vanati ca niste sobolan si nu zice nimeni nimic de ei, nu sariti cu gura ca sunt impartial, si daca se intinde conflictul pregatitiva si voi de carne de tun cum sunt vecinii nostrii, ca noi ca natie lingem cum bate vantul si doamne feri sa bata din est ca/i bai mare cu voi, de ce credeti voi ca s/au mutat aia la granita cu Polonia asa de flori de mar, plus ca orezarii trimit materia prima finita pentru ca au interes si asteapta ziua sa lipeasca si ei ceva ce le apartine, sau si aici sariti ca aia sunt liberi ,politica bÀi , noi furnici bla bla bla nu intereseaza pe nimeni parerea noastra ,voi ii alegeti ca ei sa fie impotriva noastra, bafta 

    Atunci ce mai ramane din principiul autodeerminarii unui stat independent?

    1. E o baliverna.

    "Solutia pasnica" este sa va carati din Ucraina...si e pace. Numai mujicul nu pricepe:-)

    cEL CE ARE TANCURILE IN uCRAINA ZICE VREM O SOLUTIE DE PACE , pai mars acas'

    Începe sa fie tot mai "jenant", ca toată lumea vorbește despre PACE, numai occidentul NU

    1. Corect! Aredreptate cu interesele. Ce valori interesul poarta fesul... valorile democratice sunt doar de pus in vitrina....am cam devenit forta de munca ieftina, sursa de materii prime ieftine si piata de desfacere pentru Occident, un fel de lumea a treia cum spun naom Chomski....Criteriile de aderare au fost asa de forma, interesul economic a prevalat, doar UE este o entitate economica. Rusii nu sunt impotriva aderarii Ucrainiei la UE ci la NATO se opune...dar NATO apara capitalul global , deci e legat de economie si a celor care detin capital....restul carne de tun.

    Putler vrea pace, renunță și la Crimeea numai să fie lăsat să tranziteze Marea Neagră.

    Nope! : Vezi-ți de alianța cu Coreea de Nord! : 

    Pe 11-12 noiembrie av fi conferinta de pace la nivel de amabasadori, la Londra si apoi in Decembrie in China organizata de Keshe Foundation, al carei obiectiv este pacea. Speram sa vina si amabasadorii din UE, Rusia si China acolo...toti qamabasadorii lumii sunt invitati.

    1. Vă puteți aduna din două în două zile, din Ucraina trebuie s-o radeți, vă urăsc ăia pentru următoarele 500 de ani. :

    Dear World Leaders,

    I am writing to you today to express my concern about the ongoing war and violence that are causing immense suffering to millions of people around the world. I strongly believe that it is time for us to come together and create a nonviolent social model that promotes peace at the soul level and in the real world. 

    To achieve this goal, I suggest that we start by connecting with our ancestors, spiritual leaders, and shamanic traditions. Through meditation and contemplation, we can gain insights and inspiration that will help us create a new societal model that is based on nonviolence and compassion. 

    This model should prioritize the well-being of all people, regardless of their race, gender,o rsocial status. It should promote peace, justice, and equality for all, and it should be built on a foundation of love and respect for all beings. 

    I urge you to work together to create a new social model that reflects these values. This will require a collective effort to shift our thinking and behavior away fr om violence and towards nonviolence. We must educate ourselves and our communities about the benefits of nonviolence and the harms of violence, and we must actively work to create a culture of peace. 

    We must also address the root causes of violence, such as poverty, inequality, and injustice. By working to create a more just and equitable society, we can reduce the factors that contribute to violence and create a more peaceful world for all. 

    In conclusion, I call upon you to take immediate action to stop the war and violence that are causing so much suffering in our world. Let us come together to create a new societal model that is based on nonviolence, compassion, and peace at the soul level and in the real world. Together, we can build a better future for all. 

    Stimati lideri ai lumii, 

    Vă scriu astăzi pentru a vă exprima îngrijorarea mea cu privire la războiul și violența în curs, care provoacă suferință imensă pentru milioane de oameni din întreaga lume. Cred cu tărie că a sosit momentul să ne unim și să creăm un model social nonviolent care să promoveze pacea la nivel sufletesc și în lumea reală. 

    Pentru a atinge acest obiectiv, sugerez să începem prin conectarea cu strămoșii noștri, liderii spirituali și tradițiile șamanice. Prin meditație și contemplație, putem dobândi înțelepciune și inspirație care ne vor ajuta să creăm un nou model social bazat pe nonviolență și compasiune. 

    Acest model ar trebui să acorde prioritate bunăstării tuturor oamenilor, indiferent de rasă, sex sau statut social. Ar trebui să promoveze pacea, justiția și egalitatea pentru toți, și să se construiască pe o bază de iubire și respect pentru toate ființele. 

    Vă îndemn să lucrați împreună pentru a crea un nou model social care să reflecte aceste valori. Aceasta va necesita un efort colectiv pentru a ne schimba gândirea și comportamentul de la violență către nonviolență. Trebuie să ne educăm pe noi înșine și comunitățile noastre despre beneficiile nonviolenței și daunele violenței, și trebuie să lucrăm activ pentru a crea o cultură a păcii. 

    Trebuie să abordăm și cauzele profunde ale violenței, cum ar fi sărăcia, inegalitatea și injustiția. Prin lucrul pentru a crea o societate mai justă și echitabilă, putem reduce factorii care contribuie la violență și putem crea o lume mai pașnică pentru toți. 

    În concluzie, vă solicit să acționați imediat pentru a opri războiul și violența care provoacă atât de mult suferință în lumea noastră. Haideți să ne unim pentru a crea un nou model social bazat pe nonviolență, compasiune și pace la nivel sufletesc și în lumea reală. Împreună, putem construi un viitor mai bun pentru toți. 

    Cu sinceritate, 

    Sincerely, SR 

    1. Păi, nu ți-ar face bine la ceacră să-ți cauți un job de necalificat în construcții decât să faci propagandă pentru criminali.?

      Dear world leaders, heed this urgent plea,

      Our planet faces a dire, grave distress, 

      Extinction looms, both humans and the free, 

      It's time for action, not for idleness. 

      Embrace ahimsa, non-violence's grace, 

      In policies and actions, let it bloom, 

      Respect all life, each being's rightful place, 

      For interconnectedness, we must assume. 

      Seek inner peace, let soul guidance hold sway, 

      A new kn owledge, holistic in its span, 

      A world federation, whe reall can say, 

      We share abundance, equal, to each clan. 

      Let ethics of the soul lead every choice,

      To save our world and let true peace rejoice. 

    Va fi pace, dar după ce o parte va învinge. Oricine va învinge, pentru europeni tot rău va fi.

    1. Dear World Leaders,

      I am writing to you today with a deep concern for the future of our planet and all the beings that inhabit it. We are currently facing the possibility of both human and other species' extinction, and urgent action is needed to prevent this fr om happening. 

      One key principle that I urge you to adopt is the principle of ahimsa, which means non-violence and non-harm towards all living beings. This principle is essential in ensuring the preservation of life and biodiversity on our planet. 

      Furthermore, I encourage you to prioritize peace at the soul level and incorporate soul guidance into your decision-making processes. This will help us move away fr om a purely materialistic view of the world and towards a more holistic approach that takes into account the well-being of all beings on this planet. 

      It is also time to adopt a new theory of kn owledge that puts together all sciences and recognizes the interconnectedness of all things. This approach will help us understand the complexity of our world and make better-informed decisions that benefit all. 

      As we move towards a world federation, I urge you to place the ethics of the soul at the center of policy-making. This will ensure that our decisions are guided by a deep sense of responsibility towards all beings, and that we work towards sharing the abundance of our planet in an equal and fair manner. 

      In conclusion, I implore you to take immediate and decisive action to prevent human and other species' extinction. By embracing the principles of ahimsa, peace at the soul level, soul guidance, a new theory of kn owledge, and the ethics of the soul, we can create a world that is just and equitable for all beings.

      Sincerely, RS 

      Atunci sa invinga Ucraina.

    Stimați lideri ai lumii,

    Vă scriu astăzi cu o îngrijorare profundă pentru viitorul planetei noastre și pentru toate ființele care o locuiesc. Ne confruntăm în prezent cu posibilitatea extincției atât a oamenilor, cât și a altor specii, și acțiunea urgentă este necesară pentru a preveni acest lucru. 

    Un principiu-cheie pe care vă îndemn să-l adoptați este principiul ahimsa, care înseamnă non-violență și neprovocarea răului tuturor ființelor vii. Acest principiu este esențial pentru asigurarea conservării vieții și biodiversității pe planeta noastră. 

    În plus, vă încurajez să acordați prioritate păcii la nivel sufletesc și să integrați îndrumarea sufletului în procesele voastre de luare a deciziilor. Acest lucru ne va ajuta să ne îndepărtăm de o viziune pur materialistă asupra lumii și să adoptăm o abordare mai holistică care să ia în considerare bunăstarea tuturor ființelor de pe această planetă. 

    Este, de asemenea, timpul să adoptăm o nouă teorie a cunoașterii care să adune toate științele și să recunoască interconectarea tuturor lucrurilor. Această abordare ne va ajuta să înțelegem complexitatea lumii noastre și să luăm decizii mai bine informate, care să aducă beneficii tuturor. 

    Pe măsură ce ne îndreptăm către o federație mondială, vă îndemn să plasați etica sufletului în centrul formulării politicilor. Acest lucru va asigura ca deciziile noastre să fie ghidate de o profundă responsabilitate față de toate ființele și că lucrăm pentru a împărți abundanța planetei noastre într-un mod egal și corect. 

    În concluzie, vă implor să acționați imediat și hotărât pentru a preveni extincția oamenilor și a altor specii. Prin adoptarea principiilor ahimsa, păcii la nivel sufletesc, îndrumării sufletului, unei noi teorii a cunoașterii și eticii sufletului, putem crea o lume dreaptă și echitabilă pentru toate ființele. 

    Cu sinceritate, [Numele dvs.] 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb