Preşedintele rus, Vladimir Putin, a afirmat astăzi că ţara sa va continua să-şi dezvolte potenţialul militar, inclusiv 'pregătirea pentru luptă' a forţelor sale nucleare, în plin conflict în Ucraina şi criză cu occidentalii, transmite AFP, conform Agerpres.
'Forţele armate şi capacităţile de luptă ale forţelor noastre armate cresc în mod constant şi în fiecare zi. Iar acest proces, desigur, îl vom dezvolta', a spus Putin cu prilejul unei reuniuni cu ofiţeri superiori, menită să fixeze obiectivele armatei ruse pentru 2023.
'Vom continua să menţinem şi să creştem pregătirea pentru luptă a triadei noastre nucleare', a adăugat el.
Putin a anunţat, spre exemplu, intrarea în serviciu 'la începutul lui ianuarie a noilor rachete hipersonice de croazieră Zircon, care aparţin noii familii de armamente dezvoltate în ultimii ani de Rusia.
La reuniune, ministrul apărării Serghei Şoigu a considerat necesare creşterea efectivelor armatei la 1,5 milioane de militari, majorarea vârstei limită pentru serviciul militar şi crearea a două noi entităţi administrative militare în nord-vestul Rusiei.
'Sunt de acord cu propunerile dumneavoastră în ce priveşte viitoarele schimbări structurale ale forţelor armate', i-a răspuns Putin, dând asigurări că aceste evoluţii vor fi realizate 'fără pagube' pentru societatea şi economia ţării.
El le-a adus, de altfel, un scurt omagiu soldaţilor ruşi căzuţi în timpul ofensivei.
'Evident, operaţiunile militare sunt întotdeauna asociate cu tragedii şi pierderi umane. Dar, întrucât este inevitabil, e mai bine să se întâmple astăzi decât mâine', a spus el.
Potrivit lui Putin, conflictul din Ucraina este o 'tragedie comună', însă nu Rusia este vinovată.
În acelaşi discurs, el a dat asigurări că Moscova nu are nicio problemă în a finanţa campania militară, în pofida sancţiunilor occidentale.
'Nu avem nicio limită de finanţare. Ţara şi guvernul dau tot ceea ce armata cere. Cu adevărat tot!', a spus liderul rus, care a decretat în septembrie o mobilizare militară după o serie de retrageri ale forţelor armate.
El a reamintit că 300.000 de ruşi au fost mobilizaţi între timp şi că, dintre aceştia, 'o parte' sunt deja în teatrul de operaţiuni.
'150.000 (mobilizaţi) sunt în curs de instruire în bazele militare. Este o rezervă suficientă pentru a desfăşura operaţiuni, o rezervă strategică care nu a fost utilizată în operaţiunile militare', a mai afirmat el.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2022, 02:13)
oooo epoca de piatra in care va arunca dementa criminalilor de la virful rusiei cum te asterni cu grija peste vasta rusie. praful se alege de totata aceasta deplorabila parte de lume
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2022, 05:12)
Un dobitoc sinistru (Putin) vs. un pitic frustrat (Zele) = Dezastru nuclear. Hai ca omenirea e bine ai in 2023.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2022, 08:35)
Acest razboi va determina o cursa a inarmarii de un tip nou si de o amploare nemaintalnita.
Statele lumii cu armate importante, stau cu ochii pe zona ucraineana cu carnetelul de notite in mana
si in curand vor trage concluzii ce vor schimba toate conceptiile de ducere a razboiului, schimbari care vor duce la necesitatea de a produce noi arme si mijloace adaptate noilor cerinte.
Satelitii performanti, ce asigura supravegherea teritoriilor tarilor inamice si a zonelor de razboi zi si noapte, precum si in conitii de cer noros, telefonia mobila si internetul ce asigura transmiterea de catre oricine de oriunde de informatii precise, utille, noile sisteme integrate de dirijare prin GPS, a rachetelor, proiectilelor si bombelor, avioanele netetectabile, rachetele hipersonice, mijloacele de lovire de mare precizie, la distante mari a obiectivelor, mijlloacele antitanc cu eficacitate mare, dronele aeriene, terestre si marine, robotii militari si alte si alte sisteme moderne, toate acestea fac ca in viitor orice razboi, in toate fazele sale, sa se desfasoare in conditii absolut noi pentru care tarile isi vor dota si instrui armatele.
Ce va urma, va urma o noua cursa a inarmarilor, nemaintalnita pentru care puterile lumii vor cheltui sume imense.
Iar inarmarea nucleara va stagna, acolo nu se poate mai mult.
3.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 3)
(mesaj trimis de anonim în data de 22.12.2022, 11:17)
ultima cursa se stie cum s-a terminat