Vladimir Putin se plânge că occidentalii se folosesc de Navalnîi pentru a încerca să izoleze Rusia

J.P.
Internaţional / 14 februarie 2021

Vladimir Putin se plânge că occidentalii se folosesc de Navalnîi pentru a încerca să izoleze Rusia

Preşedintele rus Vladimir Putin a acuzat ţările occidentale că se folosesc de opozantul Aleksei Navalnîi, aflat în închisoare, ca parte a "politicii lor de izolare" a Rusiei, transmite duminică AFP, conform G4media.

"Oponenţii noştri sau adversarii noştri potenţiali (...) au contat întotdeauna pe persoane ambiţioase, însetate de putere, le-au folosit mereu", a declarat Putin într-un interviu pentru presa rusă, realizat miercuri, dar difuzat duminică de postul public de televiziune Rossia 24.

Evocând recentele manifestaţii care au urmat revenirii în ţară şi încarcerării lui Navalnîi, preşedintele rus a apreciat că şi acestea au fost alimentate din străinătate în contextul pandemiei de coronavirus.

"Ei se folosesc de acest personaj (de Navalnîi - n.r.) tocmai acum, într-un moment în care cetăţenii tuturor ţărilor de pe glob, şi implicit şi ai noştri, cunosc epuizarea, frustrarea şi insatisfacţia" din cauza "condiţiilor în care trăiesc, a nivelului veniturilor lor", a susţinut preşedintele rus.

În opinia lui Putin, "numeroasele succese" ale Rusiei, pe plan militar, dar şi în gestionarea pandemiei de coronavirus şi în conceperea vaccinului Sputnik V, "încep să-i irite" pe adversarii Moscovei. "Cu cât devenim mai puternici, cu atât această politică de izolare este mai puternică", afirmă el.

Inamic declarat al Kremlinului, căruia Putin nici nu-i rosteşte numele, Aleksei Navalnîi, în vârstă 44 de ani, a fost condamnat la 2 februarie la doi ani şi opt luni de închisoare pentru că ar fi încălcat un control judiciar datând din 2014.

El a acuzat autorităţile ruse că vor să-l reducă la tăcere după ce a supravieţuit, în vara trecută, unei tentative de otrăvire cu un agent neurotoxic din clasa Noviciok de care îl face responsabil pe preşedintele Vladimir Putin.

Arestarea lui Navalnîi la 17 ianuarie, la întoarcerea sa în Rusia după cinci luni de convalescenţă în Germania, a suscitat manifestaţii de susţinere, reprimate cu brutalitate în toată ţara şi soldate cu peste 10.000 de arestări.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. ce bine le mai inbrobodeste cel mai porc dintre toti porci de politicieni rusi de la LENIN incoace

    deci Rusia nu s-a autoizolat cu aventura Crimeea pentru a repara a greseala din perioada URSS cand Crimeea a fost alocata Ucrainei chiar de catre Rusia , nu?

    1. Aferim, inteleptule!

    oare stie , ca-i urmatorul pe lista ?

    Putin e baiat bun ,pentru gusturile mele deja jegosul de Navalnai era un cadavru in descompunere

    Ati uitat sa scrieti :

    - acest "opozant" , Navanlyi, a facut o "specializare" in USA, la Yale, in 2010. 

    - infractorul Navalnyi a fost condamnat definitiv de 2 ori, ultima oara la 3,5 ani, cu suspendare, pt. frauda impotriva firmei franceze Yves Rocher. 

    - persoana absolut necunoscuta publicului si fara vreo insemnatate ca si politician de opozitie, acesta a fost denumit si promovat, dintr-o data, ca "liderul opozitiei" de catre massmedia, o data cu povestea "tentativei de otravire". 

    - massmedia internationala a preluat de la Navalnyi si a postat o inregistrare audio uluitoare in care apar "dovezi" ( fake ) privind felul si de catre cine a fost "otravit". "Dezvaluirea" o gasiti pe internet si trebuie sa ai un IQ de max. 50 ca sa crezi in ea.

    Concluzia: Jurnalisti de doi bani. 

    1. PS: Faptul ca sta la pirnaie acum este pt ca nu a respectat conditiile condamnarii penale cu suspendare de 3,5 ani. Nerespectarea lor duce la transformarea unei sentinte cu supendare in una cu executare. Clar ?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb