Vodafone înjumătăţeşte mărimea cartelei SIM pentru a reduce consumul de plastic, necesar producţiei cartelelor. Această decizie face parte din strategia grupului privind protecţia mediului, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.
Joakim Reiter, directorul External Affairs al Vodafone a declarat: "Prin reducerea la jumătate a impactului asupra mediului, nu doar abordăm anumite probleme materiale precum emisiile de carbon şi deşeurile electronice generate, dar luăm măsuri în alte zone de impact, cum ar fi materialele plastice neesenţiale sau de unică folosinţă pe care le folosim în magazinele şi birourile noastre. Bazându-ne pe numeroasele iniţiative Vodafone lansate în diferite pieţe, ne dorim să avem o abordare consistentă oriunde ne desfăşurăm activitatea. Un prim pas în acest sens îl reprezintă lansarea SIM-urilor cu dimensiuni reduse la jumătate, reducerea consumului de materiale plastice neesenţiale din spaţiile noastre de birouri şi oferirea de accesorii ecologice clienţilor noştri".
Noile cartele SIM vor fi furnizate la începutul anului următor, în câteva ţări din Europa şi vor înlocui cardurile SIM standard în toate ţările în care Vodafone activează.
În perioada Crăciunului, magazinele Vodafone oferă clienţilor o serie de accesorii ecologice, carcase de telefon 100% biodegradabile sau reciclabile şi confecţionate din plastic refolosit ce provine din deşeurile aruncate în oceane, sau baterii mobile externe produse din materiale sustenabile în ambalaje fără plastic. Produsele fac parte din gama "Roşu iubeşte verdele" şi vor fi puse spre vânzare pe parcursul următorului an, potrivit comunicatului.
Aceste iniţiative au ca scop reducerea emisiilor de carbon şi achiziţionarea de energie electrică provenită exclusiv din surse regenerabile până în anul 2025. Grupul Vodafone şi-a propus să reutilizeze, revândă sau recicleze 100% din deşeurile sale din reţea şi să îi ajute pe clienţi să prelungească durata de viaţă a dispozitivelor pe care le deţin.
Compania urmăreşte reducerea deşeurilor de plastic produse cu peste 340 de tone anual şi eliminarea emisiilor de dioxidului de carbon, cu până la cinci mii de tone pe an.
Vodafone îşi încurajează furnizorii să reducă, elimine sau recicleze ambalajul excesiv pentru a minimiza cantitatea de plastic din depozite.