Voinea: "În acest an, creşterea economică va fi mult peste aşteptări. Criza s-a terminat"

A.C.
Macroeconomie / 12 mai 2014

România va avea în acest an o creştere economică mult mai mare decât ceea ce s-a estimat la construirea bugetului pentru 2014, a declarat, astăzi, ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, în cadrul unei conferinţe pe tema contribuţiei IMM-urilor la creşterea economică, potrivit surselor din presă.

"În 2014, creşterea economică va fi mult peste aşteptările pe care s-a construit bugetul. Tocmai pentru că economia îşi revine şi consolidează această revenire, oamenii trebuie să aibă încredere să consume, firmele să investească, iar băncile să dea credite. Criza s-a terminat, dar este nevoie de un efort comun populaţie-firme-bănci. Statul nu va mai face greşelile de politică economică de până în 2008 şi nici ajustările brutale din 2009 şi 2010. Statul este primul care are încredere, investiţiile publice vor creşte cu un miliard de euro, în condiţiile în care deficitul bugetar va scădea", a mai spus ministrul.

El a menţionat câteva măsuri de ajutor pe care Guvernul le-a iniţiat pentru firmele mici şi mijlocii.

"IMM-urile au două surse de finanţare: sursele proprii - aici am luat decizia ca profitul reinvestit să nu mai fie impozitat - şi sursele atrase. Statul se împrumută mai ieftin, lăsând mai mulţi bani în piaţă pentru firme, iar dobânzile au scăzut", a adăugat Voinea.

La finele anului trecut, la momentul realizării proiectului de buget pentru acest an, Guvernul a estimat o creştere economică de 2,2% pentru acest an.

În urmă cu o săptămână, Comisia Europeană (CE) a îmbunătăţit previziunile privind creşterea economică a României în 2014 şi 2015, estimate acum la 2,5% în 2014 şi 2,6% în 2015, faţă de de 2,3% şi respectiv 2,5%, cât estimase la momentul prezentării previziunilor de iarnă, în februarie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. da, pe populatie cade responsabilitatea, sa consume ca au de unde zgarcitii, sa plateasca taxe, sa poata guvernul investi 1 miliard in diverse proiecte capuse ca sunt alegeri si au si partidele si acolitii lor nevoie de bani...mai mult sa se imprumute populatia si firmele si sa consume sa umple buzunarele gunoaielor de profitori din bani publici...oare la aceasta iesire din criza are vreo contributie si masura disperata luata de guv. boc in 2010?? bine ca acum ne batem joc de efortul facut atunci prin asemenea declaratii si strategii de muls bani de la fraieri...taierea salariilor si marirea tva au fost masuri nepotrivite si disperate (nu era timp pentru reforme, care nu s-ar fi facut oricum) dar macar s-a facut ceva in loc de inflatie, acum veniti cu asemenea strategii de "crestere" precum imprumutati-va si consumati linistiti ca a trecut criza ???

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb