Vola.ro: Cea mai ieftină rezervare de Dragobete a fost 69 de euro, pe ruta Iaşi - Milano

F.D.
Miscellanea / 23 februarie

Vola.ro: Cea mai ieftină rezervare de Dragobete a fost 69 de euro, pe ruta Iaşi - Milano

Românii au profitat din plin de luna iubirii şi au rezervat călătorii în doi de Valentine's Day şi Dragobete, destinaţiile europene fiind din nou în topul preferinţelor acestora. Aşa cum era de aşteptat, Italia este ţara spre care s-a zburat cel mai des în februarie, oraşele italiene fiind recunoscute pentru atmosfera romantică şi varietatea de locuri dedicate îndrăgostiţilor, conform unui comunicat de presă al Vola.ro.

Interesant este că, potrivit datelor emise de agenţia de turism online Vola.ro, biletele de avion pentru Dragobete au fost mai scumpe decât cele pentru Valentine's Day cu aproximativ 20 de euro. Pe de altă parte, în ceea ce priveşte durata şederii la destinaţie, cei care au călătorit de Valentine's Day au petrecut mai multe zile la destinaţie faţă de cei care călătoresc de Dragobete. O explicaţie ar putea fi că Valentine's Day a fost într-o zi de miercuri, astfel că turiştii au vrut să-şi lege această zi de zilele de weekend pentru a profita de un city break prelungit.

Care sunt cele mai populare destinaţii în februarie?

Deloc surprinzător, cele mai populare oraşe în luna iubirii au fost Paris, cu cele mai multe rezervări de Valentine's Day, şi Roma, cu cele mai multe rezervări de Dragobete. De altfel, de Valentine's Day, românii au călătorit în Paris, Bruxelles, Milano, Veneţia, Atena, care însumează peste 51% din rezervările totale, iar de Dragobete, au ales să zboare în Roma, Catania, Veneţia, Bologna, Paris, cu peste 37% din rezervările totale. În ambele cazuri, oraşele italiene au fost în top 5 destinaţii cu cele mai multe rezervări de zboruri, cu peste 40% din totalul lor.

În ceea ce priveşte ţările populare în ambele perioade analizate, Italia, Franţa şi Spania se regăsesc, ca de obicei, în topul clasamentului.

Există şi câteva rezervări în afara continentului european, cele mai multe având destinaţia Maroc, ţara africană fiind preferată pe timp de iarnă datorită temperaturilor calde şi zborurilor accesibile.

Cât au costat zborurile în februarie?

De Valentine's Day, tariful mediu/pasager a fost de 143 de euro, în timp ce de Dragobete, tariful mediu/pasager a fost de 173 de euro. Cei care călătoresc de Dragobete şi-au rezervat biletele cu mai mult timp înainte, cu 31-90 de zile înainte de data zborului, în comparaţie cu cei care au ales călătoriile de Valentine's Day, care au fost mai spontani în privinţa organizării unui sejur de Ziua Îndrăgostiţilor.

Cea mai ieftină rezervare de Valentine's Day a fost 60 de euro, pe ruta Bucureşti - Veneţia, pe când cea mai scumpă rezervare a ajuns la 782 de euro, pe ruta Cluj-Napoca - Frankfurt. De Dragobete, care pică în timpul weekendului, preţurile au fost mai mari în comparaţie cu cele de Valentine's Day: cea mai ieftină rezervare a fost 69 de euro, pe ruta Iaşi - Milano, pe când cea mai scumpă rezervare a fost pentru o destinaţie din afara Europei, 1.950 de euro, pe ruta Bucureşti - Marrakesh.

"Februarie a fost o lună bună pentru turiştii din România, iar cele două sărbători ale iubirii, Valentine's Day şi Dragobetele, au jucat cu siguranţă un rol semnificativ în deciziile lor de călătorie, mai ales că în multe dintre oraşele europene au fost organizate evenimente speciale cu această ocazie. În plus, se simte în continuare efectul promoţiilor de Ieftinuarie la Vola.ro, ianuarie fiind luna în care clienţii au putut achiziţiona bilete la cele mai mici preţuri din an, astfel că mulţi dintre ei au profitat de reduceri pentru a-şi rezerva zborurile de Valentine's Day sau Dragobete", spune Claudia Tocilă, Head of Marketing, Vola.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb