VOLA.RO:  "Românii au cumpărat mai multe bilete de avion, în ciuda preţurilor mai mari"

F.D.
Companii / 29 septembrie 2022

"Românii au cumpărat mai multe bilete de avion, în ciuda preţurilor mai mari"

Ridicarea restricţiilor impuse de pandemie şi dorinţa românilor de a pleca mai mult şi mai des după o lungă perioadă de interdicţii s-au tradus într-o creştere semnificativă a călătoriilor din această vară. Aşa cum era de aşteptat, Italia este din nou destinaţia către şi dinspre care românii au zburat cel mai mult, arată datele emise de Vola.ro, conform unui comunicat de presă remis Redacţiei.

Potrivit sursei citate, urmează zborurile interne (este al doilea an în care destinaţiile interne ocupă a doua poziţie în topul popularităţii) şi zborurile spre şi dinspre Marea Britanie, Spania, Grecia, Franţa şi Germania.

Românii şi-au mărit bugetul de călătorii. În 2022 au cumpărat mai multe bilete de avion, la preţuri sensibil mai mari

Vola.ro s-a dezvoltat puternic în ultimul an, având o creştere de 152% a venitului net în comparaţie cu 2021 şi o creştere de 142% a tranzacţiilor intermediate în raport cu anul trecut. Rezultatele obţinute de Vola sunt un semn foarte bun pentru întreaga industrie, care începe, treptat, să revină la dinamica dinaintea pandemiei.

Conform Vola.ro, există şi o creştere semnificativă la nivelul biletelor vândute în perioada iunie - august în comparaţie cu anul trecut. Mai exact, Vola a vândut 96.403 bilete pe timp de vară în 2021, pe când anul acesta a vândut 106.118 bilete, cu aproximativ 10% mai multe ca anul trecut, un nivel apropiat de cel pre-pandemic. În acelaşi timp, aceştia au rezervat cu 22 de zile înainte, spre deosebire de 17 zile înainte anul trecut, semn că acum, în contextul în care nu mai sunt restricţii şi există o siguranţă mai mare privind deplasările, românii au încredere să facă rezervări din timp, astfel încât să prindă preţuri mai bune.

În prezent, preţul mediu pentru un bilet dus-întors în zona Europei se situează între 130 şi 150 euro.

"Vara aceasta am fost cu toţii martorii efectului de bumerang generat de pandemie. Dacă în 2021 românii au preferat în număr destul de mare destinaţiile interne, sezonul acesta de vară a însemnat revenirea la obiceiurile de consum post-pandemice. Astfel am revăzut în lista rezervărilor city break-urile, călătoriile în marile capitale europene, călătoriile la shopping, etc. Singura diferenţă semnificativă sunt preţurile mai mari la biletele de avion, ţinând cont de cererea mare şi de oferta încă redusă la biletele de avion. Eforturile noastre au mers în direcţia dezvoltării unor soluţii pro-active la situaţia amânărilor şi anulărilor de zboruri, un astfel de produs fiind si Vola Trip Protect. În continuare presiunea cea mare în industria aeronautică nu va fi pe cel mai mic preţ, ci pe cele mai prompte servicii." a declarat Claudia Tocilă

Unde au călătorit românii cel mai mult în vara lui 2022?

Conform Vola.ro, datele nu au relevat schimbări majore în ceea ce priveşte destinaţiile alese de români, Italia, Marea Britanie, Spania, Grecia, Franţa şi Germania, alături de marile oraşe din România, fiind din nou în top. Având în vedere că acestea sunt şi statele în care există cele mai mari comunităţi români, cei mai mulţi au călătorit pentru a-şi vizita familiile din diaspora sau de acasă. Grecia, una dintre ţările preferate de români pentru concediile de vară, este iarăşi în topul clasamentului, mai ales că, în acest an, companiile aeriene şi-au extins portofoliul cu foarte multe destinaţii de aici.

În ceea ce priveşte durata călătoriei, media a scăzut de la 10 zile în 2021 la 8 zile în 2022, semn că românii aleg să călătorească acum mai des, dar să stea mai puţin la destinaţie, având în vedere că nu mai sunt restricţii şi că au acum o flexibilitate mai mare în ceea ce priveşte deplasările.

Cât despre oraşele europene alese de români, Londra, Milano, Bruxelles, Viena, Paris şi Barcelona sunt în topul listei vara aceasta. Dintre cele de la noi, Timişoara şi Cluj-Napoca sunt destinaţiile alese frecvent de români, cu menţiunea că pe ruta Bucureşti - Cluj-Napoca a existat o creştere semnificativă în perioada festivalurilor, Electric Castle în iulie şi Untold în august, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb