Volodimir Zelenski afirmă că numărul ruşilor ucişi ca urmare a invadării Ucrainei se apropie de 65.000

F.D.
Internaţional / 17 octombrie 2022

Volodimir Zelenski afirmă că numărul ruşilor ucişi ca urmare a invadării Ucrainei se apropie de 65.000

Preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că aproape 65.000 de ruşi au fost ucişi de la invadarea Ucrainei de către Vladimir Putin, pe 24 februarie. Această cifră este mult mai mare decât estimarea oficială a Moscovei - publicată pe 21 septembrie - de 5.937 de morţi, transmite The Guardian, conform News.ro

"Pierderile totale ale inamicului în ceea ce priveăte oamenii ucişi se apropie de 65.000. Atâţia cetăţeni ai Rusiei şi-au dat viaţa pentru posibilitatea ca o mână de oameni de la Kremlin să ignore realitatea", a scris Zelenskiy.

Estimările numărului de soldaţi ruşi ucişi în război variază.

În iulie, Colin Kahl, subsecretarul american al apărării pentru politică, a declarat că a estimat că până la 80.000 de ruşi au fost ucişi sau răniţi. Se credea că aproximativ un sfert dintre aceştia au fost ucişi, au declarat doi oficiali americani pentru New York Times.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ca sa demontam minciunile banderistului Zelenski, adulatorul unui criminal de razboi feroce, ucigas a sute de mii de civili polonezi si rusi, ne vom referi la o conferinta a unui general american James Hecker.

    Locatia: Washington, Air, Space, Cyber Warfare Symposium Panel of AFA 2022, sep 2022 

    Autor: the commander of US Air Forces in Europe, USAFE, and the Commander of NATO Air Command, General James Hecker 

     

    Acesta afirma ca rusii au pierdut "aproximativ 55 de avioane de lupta". Citatul generalului "Roughly about 55 Russian fighters have been shot down by the integrated air and missile defense of the Ukraine." Nu aproape 250-300 cate raporteaza Ministerul Apararii de la Kiev si Zelenski la finalul lunii august. 

     

    Ce mai afirma generalul? Ca Rusia nu a avut niciodata in mod real superioritatea aeriana completa (in sensul in care il inteleg americanii in razboaiele lor) pentru ca daca ar fi avut-o, nu s-ar fi ajuns la pierderi atat de mari in prima luna de razboi cate am avut noi, americanii, in 20 de ani de Afganistan. "casualty rates that just blow away what we had in 20 years in Afghanistan, were blown away within the first month of the war". 

     

    Pierderile americane pe teatrul Afganistan sunt, potrivit Pentagonului, 2000 de soldati ucisi in lupta si 500 de soldati in accidente neprovocate de lupta (conditii meteo, conditii tehnice, stricaciuni, nisip, etc). 

    Generalul american, potrivit surselor spionajului american, vehiculeaza o cifra a pierderilor ruse de aproximativ 2000 de soldati in luna martie, luna asediului rapid asupra zonelor din jurul Kievului. Ca un fapt demn de mentionat, chiar ministerul rus al apararii a anuntat public un numar asemanator, in jurul a 1600 de pierderi. 

     

    Dupa luna aprilie, natura razboiului s-a schimbat, rusii s-au retras din nordul Ucrainei, din zona Kievului si au continuat ofensiva doar in Donbas. Miscarile rapide de trupe, coloane de zeci de km, au disparut. In schimb au fost aduse pe front obuzierele masive pentru a lupta cu transeele ucrainiene de care spune chiar generalul american. 

    "And that's why things like the operational imperative that Secretary Kendall has of the NGAD, that we need to make sure that that gets through so we don't end up in a war like this, which is almost back in the World War I days, trench warfare whe rewe have severe casualties, as we move on." 

     

    Cum rusii au pierdut aproape 2000 de oameni în luna martie, și apoi au schimbat tactica, în aprilie, după eșuarea negocierilor de la Istanbul, protejandu-si mai mult trupele, folosind mult mai mult artileria pentru bombardarea fortificatiilor..... Cum crede Zelenski ca poate veni cu o minciuna evidenta că in urmatoarele 5 luni rusii au mai pierdut de la 2000 la 65 000 de militari? 

    Afirmatiile generalului american fac mult mai credibil raportul ministrului Shoigu care spunea inainte de mobilizarea partiala ca armata rusa a pierdut 6000 de militari. 

    1. Ai ratat articolul cu avioanele si te-ai gandit sa pontezi totusi pe undeva?

      Reciteste articolul cu avioanele.... sunt 55, afirmate de britanici si de americani, asta daca nu exagereaza si ei. Nu 300 asa cum mint ucrainienii. Tu ai ratat cu minciuni spuse permanent.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb