VOLODIMIR ZELENSKI DE ZIUA INDEPENDENŢEI:  "Ucraina se va bate până la capăt"

G.D.
Internaţional / 24 august 2022

"Ucraina se va bate până la capăt"

Ucraina se va bate "până la capăt" fără "niciun fel de concesie sau compromis" cu Rusia, a declarat astăzi preşedintele Volodimir Zelenski într-un discurs emoţionant adresat naţiunii cu ocazia aniversării a 31 de ani de la declararea independenţei ţării, sărbătoare naţională care coincide anul acesta cu împlinirea a şase luni de la declanşarea invaziei ruse, potrivit AFP, notează Agerpres.

"O nouă naţiune a apărut în lume după 24 februarie la ora 04:00 dimineaţa. Nu s-a născut, ci a renăscut. O naţiune care nu a plâns, nu a ţipat şi nu s-a speriat. Una care nu a fugit. Nu a renunţat. Şi nu a uitat", a spus preşedintele ucrainean în înregistrarea video ocazionată de Ziua Independenţei şi în care s-a referit în special la invazia rusă.

"Pe 24 februarie ni s-a spus: nu aveţi nicio şansă. Dar pe 24 august, noi spunem: La Mulţi Ani de Ziua Independenţei, Ucraina!", a adăugat Zelenski, potrivit căruia " în şase luni am schimbat istoria, lumea şi ne-am schimbat pe noi înşine".

"Acum ştim sigur cine ne este cu adevărat frate şi prieten şi cine nu este nici măcar o cunoştinţă", a spus el.

În acelaşi timp, a afirmat Zelenski, "întreaga lume a aflat cine sunt ucrainenii... Nimeni nu va spune despre Ucraina: este acolo undeva lângă Rusia".

"Nu aveam încă HIMARS (sistemele americane de rachete de mare mobilitate), dar erau oameni care erau gata să oprească tancurile cu mâinile goale. Ei nu erau gata să închidă cerul (să instituie o zonă de interdicţie aeriană), dar erau oamenii care erau gata să acopere cu propriul trup pământul natal", a adăugat el.

În plus, în opinia sa, Ucraina a reuşit să revitalizeze "întregul continent". "Europa iese în pieţe. Europa introduce sancţiuni dure. Europa recunoaşte în unanimitate că Ucraina este un viitor membru al Uniunii Europene".

"Ne vom bate până la capăt pentru pământul nostru", a afirmat el. "Rezistăm deja de şase luni. Este greu, dar am strâns pumnii şi ne batem pentru destinul nostru".

"Pentru noi Ucraina este întreaga Ucraină. Toate cele 25 de regiuni, fără nicio concesie şi niciun compromis", a spus în continuare Zelenski, afirmând: "Donbasul este Ucraina şi îl vom recupera pe orice cale. Crimeea este Ucraina şi o vom recupera oricare ar fi această cale".

Kievul a pledat ani în şir doar pentru calea diplomatică drept mijloc pentru restabilirea controlului său asupra teritoriilor, notează AFP.

"Ce înseamnă pentru noi sfârşitul războiului? Înainte spuneam pace. Acum spunem victorie. Nu vom căuta să ajungem la o înţelegere cu teroriştii" ruşi, a subliniat preşedintele ucrainean, îmbrăcat în tricoul lui tradiţional kaki în stil militar.

El a cerut din nou Rusiei să-şi retragă trupele de pe teritoriul ucrainean: "Nu vreţi ca soldaţii să vă moară? Eliberaţi-ne pământurile!", a spus el.

"Inamicul credea că îl vom întâmpina cu flori şi şampanie. A primit coroane funerare şi cocteiluri Molotov. Se aştepta la ovaţii, dar aude explozii", a continuat preşedintele ucrainean, care şi-a rostit alocuţiunea postat în faţa monumentului dedicat independenţei din centrul Kievului.

Ucraina şi aliaţii săi occidentali au avertizat cu privire la o posibilă intensificare a bombardamentelor ruseşti asupra oraşelor ucrainene, inclusiv Kiev, cu ocazia Zilei Independenţei.

Autorităţile ucrainene au interzis astăzi toate adunările publice în capitală de teamă atacurilor ruseşti şi le-au cerut ucrainenilor din întreaga ţară să rămână vigilenţi şi să se adăpostească în cazul în care se declanşează alarmele ce anunţă atacuri aeriene.

La Kiev, alarma de atac aerian a răsunat în două rânduri pe parcursul dimineţii.

Opinia Cititorului ( 14 )

  1. Iar tu, circarule alaturi de nevasta-ta, pana la capat in revista Vogue!

    1. Frumos cand faci spiciuri din buncar,iar seara la plimbare ,mai pazit ca biden!

      Circarul, mascariciul, reuseste sa tina piept, cu o tara praf si pulbere, razboiului declansat de a doua armata a lumii. Marea armata rusa s-a repliat, si-a redefinit obectivele, a luat cateva orase in apropierea granitei de est iar de cateva saptamani asterne covoare de bombe si mai ia cate un sat pe saptamana. Sa mori de ras la ce le face comediantul asta.

      Mai citeste si presa de razboi occidentala. Rusii folosesc doar 10-15% din resursele lor militare PERMANENTE. Da, din armata de pace. Pentru ca nu au facut nicio mobilizare.

      daca se termina razboiul,cade pretul la gaze,la petrol,la mancare!

      asa ,intretine cate un pic,cate un pic,EU va incepe sa se duca in cap cate un pic,cate un pic,America la fel! 

      Rusia la ce nivel de trai are nu punem smecherii,trec peste acesta etapa f usor,,Europa invatata cu un nivel ridicat de trai ,cu vacante exotice va simti cel mai puternic lovitura,mai ales ca in sectorul auto si petrochimie,nu vin vremuri bune!

      renuntarea la motorul termic,perfectionat de nemti,francezi,suedezi va face concurenta acerba in sectorul auto,motorul electric nu are cilindri,vibrochen,supape etc,din super oteluri si prelucrate cu tolerante de microni! 

      Sa faca urgent mobilizare in mareata Rusie pentru rusi nu pentru popoarele din margine de imperiu, sa renunte la recidivistii si asistatii sociali angajati la Wagner, la mercenarii ceceni si sirieni, la mobilizarile cu arcanul din Donbass-ul ocupat. Sa umple cimitirele rusesti de siruri de eroi inutili, sa mearga anual familiile sa ii planga si sa ii laude cate au furat si cate ar mai fi putut fura dar soarta cruda le-a fost potrivnica.

    Până la ultimul ucrainean.

    Mascariciul Zelenscki a inabunit vrea sa produca genocidul poporului ukrainean prelungind razboiul pana moare ultimul om.... Sigur e nebun Zelenscki si vrea sa atraga si UE in razboiul lui....

    Sforaitor discursul, felicitari celor care l'au scris.

    Dilema este ce va face Rusia, doar atat poate sau se joaca precum pisica cu soarecele? 

    "Ucraina se va bate până la capăt".

    Și la capăt se dă jos din tramvai. 

    Nu ne mai dati stiri cu circarul asta american!

    1. Subscriu

      subscriu

    Meriți cel puțin Nobel.Vogue,Peoples Magazine etc ești tare

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb