Volodimir Zelenski promite că va readuce Crimeea sub controlul Ucrainei

G.D.
Internaţional / 23 august 2022

Volodimir Zelenski promite că va readuce Crimeea sub controlul Ucrainei

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a promis astăzi că va readuce Crimeea, anexată de Rusia în 2014, sub controlul Ucrainei, ceea ce va restabili "legea şi ordinea mondială", transmite Reuters, conform Agerpres.

La o conferinţă internaţională privind Crimeea, liderul de la Kiev a susţinut că recucerirea peninsulei ar reprezenta "cel mai mare pas împotriva războiului".

"Totul a început cu Crimeea şi se va sfârşi în Crimeea", a spus Zelenski în discursul de deschidere a summitului Platformei Crimeea, care urmăreşte refacerea integrităţii teritoriale a Ucrainei şi încetarea ocupaţiei ruse, nerecunoscute internaţional.

Făcând apel la victorie împotriva Rusiei, preşedintele ucrainean a arătat că "trebuie eliberată Crimeea de sub ocupaţie (...) Asta va fi reînvierea legii şi ordinii mondiale".

Potrivit lui Zelenski, la summit au participat reprezentanţi a circa 60 de state şi organizaţii internaţionale, printre care 40 de preşedinţi şi prim-miniştri. Aproape toţi au luat parte la lucrări prin videoconferinţă, însă preşedintele Poloniei, Andrzej Duda, a fost prezent fizic şi le-a cerut liderilor din întreaga lume să nu închidă ochii în faţa agresiunii Rusiei.

Duda a susţinut că nu poate fi vorba de o reluare a relaţiilor normale cu Moscova. "Crimeea a fost, rămâne şi va fi o parte a Ucrainei, la fel cum Gdanskul face parte din Polonia, Nisa face parte din Franţa, Kolnul face parte din Germania şi Rotterdamul face parte din Olanda", a insistat şeful statului polonez.

Reuters observă că Rusia nu dă niciun semn că ar intenţiona să renunţe la Crimeea, unde îşi are baza Flota militară rusă din Marea Neagră şi de unde se lansează rachete asupra unor ţinte ucrainene. Moscova a dezminţit că ar exista încălcări ale drepturilor omului în teritoriul anexat şi susţine că referendumul organizat după ocuparea Crimeei de către forţele ruse a dovedit că locuitorii doresc într-adevăr ca peninsula să aparţină Rusiei.

Referendumul respectiv nu a fost recunoscut de majoritatea ţărilor.

Zelenski a afirmat că Rusia a transformat Crimeea într-o "zonă de dezastru ecologic şi o platformă militară pentru agresiune".

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Poate in viata ailalta!

    1. Daca descultii aia din Afganistan si-au recuperat tara in 10 ani, Ucrainienilor nu le ia mai mult de 1-1.5 ani. Deja in 6 luni au "popit" mai multi mujici decat au facut-o afganii in 10 ani de razboi

      Daca crezi tot ce spun astea din occident asa este. Deaja in conceptia ta si a occidentalilor rusii sunt toti morti iau omorat ucrainienii. Numai ca nu este chiar asa. Zilele lui Zelenski sunt numarate, in curand actorasul isi va lua zborul.

      Am inteles! Esti un fel de Baba Vanga a profetiilor!

      toti testeaza armament iar ucrainienii mor pe capete,cat crezi ca mai pot suporta si ei sa fie in razboi?

      daca se opreste razboiul,actorasul zboara la tomberonul istoriei!

      cat crezi ca mai pot sta separati de familii,femeile in alta tara,poate au inceput sa-si croiasca viitorul pe acolo,iar eroul ucrainian,bine inarmat sa moara pt patria cumparata pe nimic de straini si oligarhii lor care o tin intr-o petrecerte! 

      Deja Erdogan a spus ca Zelenski a cazut in paranoia si nu are incredere in apropiati si colaboratori.

      Ukrainian President Vladimir Zelensky is concerned he is being taken advantage of by someone close to him, Turkish President Recep Tayyip Erdogan said, citing their conversation during the meeting in Lviv on Thursday. 

      Erodan stie ce e paranoia, a epurat pana acum tot ce se putea epura de la armata pana la Banca Centrala:-)...twice...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb