Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în noiembrie 2017, cu 1,4% faţă de luna precedentă

Andreea Cuzub
Macroeconomie #Construcţii / 15 ianuarie 2018

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut, în noiembrie 2017, cu 1,4% faţă de luna precedentă

În luna noiembrie 2017, volumul lucrărilor de construcţii, ca serie brută a crescut faţă de luna precedentă cu 7,3% şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate a crescut cu 1,4%, potrivit unui comunicat al Institutului Naţional de Statistică (INS).

Volumul lucrărilor de construcţii a crescut ca serie brută cu 7,3%, creştere evidenţiată la următoarele elemente de structură: lucrările de reparaţii capitale cu 28,3% şi la lucrările de construcţii noi cu 12,5%.

Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 16,9%, conform sursei citate.

Pe obiecte de construcţii au avut loc creşteri la clădirile nerezidenţiale şi la construcţiile inginereşti cu 32,4%,respectiv cu 5,0%. Clădirile rezidenţiale au scăzut cu 11,7%.

În comunicat se menţionează: "Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a crescut cu 1,4%, creştere evidenţiată la lucrările de reparaţii capitale şi la construcţiile noi, cu 16,1%, respectiv cu 4,6%. Lucrările de întreţinere şi reparaţii curente au scăzut cu 14,7%".

Pe obiecte de construcţii volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile nerezidenţiale cu 20,8%. Clădirile rezidenţiale şi construcţiile inginereşti au scăzut cu 8,9%, respectiv cu 0,4%.

În comunicat se adaugă: "Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut ca serie brută, cu 4,2%. Pe elemente de structură s-a înregistrat o scădere la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 38,1%. Lucrările de construcţii noi şi lucrările de reparaţii capitale au crescut cu 10,2%, respectiv cu 1,7%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 11,8% şi la construcţiile inginereşti cu 8,3%. Creştere a fost la clădirile rezidenţiale cu 23,4%".

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut cu 3,8%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 36,7% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 1,8%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 12,6%.

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la clădirile nerezidenţiale cu 13,4% şi la construcţiile inginereşti cu 8,9%. Creştere a fost la clădirile rezidenţiale cu 31,9%.

Volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total ca serie brută cu 6,9%, potrivit INS.

În comunicat se mai precizează: "Pe elemente de structură au avut loc scăderi la lucrările de întreţinere şireparaţii curente cu 25,1% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 19,9%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 2,8%.

Pe obiecte de construcţii au avut loc scăderi la construcţiile inginereşti cu 23,2% şi la clădirile nerezidenţiale cu 14,1%. Clădirile rezidenţiale au crescut cu 68,7%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut pe total cu 8,0%. Pe elemente de structură s-au înregistrat scăderi la lucrările de întreţinere şi reparaţii curente cu 23,2% şi la lucrările de reparaţii capitale cu 20,3%. Lucrările de construcţii noi au crescut cu 3,1%".

Pe obiecte de construcţii, volumul lucrărilor de construcţii a scăzut la construcţiile inginereşti cu 24,5% şi la clădirile nerezidenţiale cu 13,7%. Volumul lucrărilor de construcţii a crescut la clădirile rezidenţiale cu 66,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb