Vosganian: "Prestigiul unei ţări stă în prestigiul industriei sale"

F.A.
Companii / 8 februarie 2013

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, consideră necesar ca industria să redevină unul dintre principalele subiecte de dezbatere publică în România, potrivit unui comunicat de presă.

Vosganian a participat, astăzi, la a doua ediţie a evenimentului "Romanian Business Leaders Summit", organizat de Fundaţia Romanian Business Leaders, ocazie cu care a prezentat priorităţile sale ca ministru.

"Trebuie să vină o zi în care românii să fie mândri, nu doar de fotbalişti, de cântăreţi de muzică populară, ci de industrie. Prestigiul unei ţări stă în prestigiul industriei sale. Există ţări respectate în lume care şi-au construit prestigiul pe industrie, pe performanţă industrială, pe categoriile de meseriaşi pe care industria i-a construit şi pe felul în care industria aceea duce prestigiul ţării respective peste tot în lume", şi-a argumentat ministrul poziţia.

El a precizat că reindustrializarea trebuie făcută în zonele de vârf, cum ar fi tehnologia 3D şi tehnologia laser, pentru că trebuie depăşite anumite etape.

Varujan Vosganian a precizat că, până la jumătatea anului acesta, împreună cu toate componentele societăţii civile care au preocupări în domeniu va elabora o strategie de reindustrializare "pe baze frumoase a României".

Un alt obiectiv important este deblocarea unor căi care sunt blocate fie prin lacune legislative, fie prin erori de natură legislativă, exemplele în acest sens fiind parteneriatul public-privat şi exploatările miniere. Varujan Vosganian a menţionat că se are în vedere redeschiderea minelor care pot fi exploatate cu tehnologii noi sau în urma apariţiei unor investitori.

"Cuvântul cheie în Ministerul Economiei este competitivitate. Încercăm să dezvoltăm o gândire nouă, în care să explicăm opiniei publice şi să ne explicăm nouă înşine că nu banul este principala resursă. Într-o economie modernă, primele resurse sunt informaţia, comunicarea, managementul, mai ales managementul riscului, înţelegerea timpului ca resursă economică, şi dup-aceea trebuie să vină banul. Dacă avem obsesia banilor care trebuie să intre, o să păţim ca la fondurile europene, când am primit bani, dar pentru că nu le ştiam pe celelalte, am eşuat", a declarat Varujan Vosganian.

În privinţa combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea, Varujan Vosganian a menţionat că acesta ar putea beneficia de un ajutor de salvgardare de 20 milioane euro de la bugetul de stat şi alte 25 milioane euro drept garanţie suverană pentru credite pe care ar putea să le dea băncile creditoare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb