Vosganian vrea să grăbească listarea titlurilor de stat, care s-ar putea realiza până în 15 iulie

F.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 mai 2008

Ministrul Economiei şi Finanţelor, Varujan Vosganian, a declarat ieri că nu este mulţumit de procesul de listare a titlurilor de stat, care după evoluţia actuală s-ar realiza abia în septembrie, şi vrea comprimarea etapelor, pentru ca listarea să se realizeze până pe 15 iulie.

Pentru listarea titlurilor de stat la Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a fost alcătuită o comisie mixtă, formată din câte doi reprezentanţi ai Ministerului Economiei şi Finanţelor (MEF), Băncii Naţionale a României (BNR) şi Comisiei Naţionale a Valorilor Mobiliare (CNVM), iar până pe 30 iunie ar trebui să fie totul pregătit, a menţionat ministrul, care a arătat că, după acest calendar, s-ar ajunge ca listarea să se realizeze efectiv în luna septembrie. Directorul departamentului de trezorerie din cadrul ministerului economiei şi finanţelor, Ştefan Nanu, declarase, de altfel, pe 30 aprilie că ministerul speră să listeze titlurile de stat pe Bursa de Valori Bucureşti în septembrie.

Statul român va emite eurobonduri când condiţiile pe plan internaţional vor fi favorabile

"Pentru lansarea eurobondurilor este nevoie de un context favorabil pe plan internaţional, care presupune o normalizare a preţurilor alimentelor şi energiei, semnale pozitive dinspre economia Statelor Unite şi o înbunătăţire a prognozei pentru Uniunea Europeană", a declarat ieri Vosganian, citat de NewsIn. Ministrul declara, pe 21 aprilie, că Ministerul Economiei şi Finanţelor nu va lansa obligaţiuni în euro înainte de finalizarea prognozei finale de primăvară a Executivului european, care a fost între timp publicată.

Prognoza Bruxelles-ului indică o încetinire a creşterii economice în ţările bogate din vestul Europei şi o menţinere a unui ritm ridicat de creştere a produsului intern brut (PIB) în România în acest an, urmând ca în 2009 să se producă o temperare semnificiativă a avansului economiei româneşti.

"Paradoxal, România păstrează un ritm de creştere economică ridicat, chiar în aceste condiţii, şi în ciuda pesimismului referitor la economia românească", a menţionat Vosganian.

În legătură cu reluarea emisiunilor de titluri de stat pe termen lung, ministrul a precizat că astfel de emisiuni sunt marcate de aşteptările de accelerare a inflaţiei, "de aceea cele cu termen de 5-7 ani pot fi emise doar după inversarea trendului inflaţionist, altfel dobânda la care s-ar tranzacţiona ar fi mult prea mare, nerealistă".

Vosganian a ţinut să precizeze din nou că ministerul nu îşi face probleme în legătură cu refinanţarea emisiunii de euro-obligaţiuni scadentă în iunie 2008, care se va face "fără a afecta echilibrul bugetar, din veniturile din privatizări".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb