Votul final pe moţiunea simplă împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu

Laura Boico
Politică / 17 mai 2016

Votul în plenul Camerei Deputaţilor, asupra moţiunii simple împotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulată "Cel mai mare dezastru în agricultura românească din perioada post-decembristă" este programat astăzi, potrivit unor surse din presă.

De la instalarea Guvernului Cioloş şi până în prezent, executivul s-a mai confruntat cu o moţiune simplă adresată ministrului Justiţiei, care a fost respinsă însă la 30 martie 2016.

Moţiunea simplă iniţiată de PSD şi ALDE era programată să fie dezbătută la Camera Deputaţilor, la 16 mai 2016.

Potrivit iniţiatorilor, moţiunea pe Agricultură sancţionează derapajele grave din domeniul agriculturii privind neacordarea plăţilor directe (subvenţii) în agricultură, blocarea accesării de fonduri europene, blocarea investiţiilor în domeniul irigaţiilor, precum şi managementul defectuos la nivelul ministerului şi al unităţilor subordonate.

"Din momentul în care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze şi motivaţii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate să facă treabă. De fapt, pe lângă episoadele halucinante privind declaraţiile politice, se observă cert că nu ştie ce şi cum să facă nimic", se arată în textul moţiunii, conform surselor.

Guvernul Cioloş s-a mai confruntat de la instalare până în prezent cu o moţiune simplă împotriva ministrului Justiţiei, Raluca Prună. Moţiunea intitulată "Drepturile omului nu sunt un lux", iniţiată de PSD, ALDE, UNPR şi minorităţi a fost însă respinsă la 6 aprilie 2016. Iniţiatorii moţiunii au explicat că sancţiunea la adresa ministrului Justiţiei vine ca urmare a declaraţiei Ralucăi Prună cu privire la OUG nr. 6/2016 privind unele măsuri pentru punerea în executare a mandatelor de supraveghere tehnică dispuse în procesul penal: "OUG nu restrânge drepturi şi libertăţi, ci tocmai le face efective. Cu o urmărire penală şi o combatere a infracţionalităţii slabe, discuţia despre drepturi e un lux teoretic".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb