Vrea Putin graniţă cu România?

A.S.
Ziarul BURSA #Internaţional / 25 aprilie 2014

Vrea Putin graniţă cu România?

Nimic şi nimeni nu-i poate opri pe ruşi, ne-au declarat surse militare, adăugând că, dacă Ucraina va ceda şi va aproba federalizarea ţării, atunci va fi linişte o perioadă de timp, urmând ca apoi să reînceapă conflictul.

"Rusia va începe un război în estul Ucrainei, dacă nu va avea de ales.

În mod sistematic, va creşte presiunea ruşilor pentru a câştiga cât mai mult teritoriu din Ucraina", ne-au mai spus sursele.

Scenariul izbucnirii unui război în estul Ucrainei a devenit din ce în ce mai realist, în condiţiile în care blindate ucrainene au pătruns ieri în fieful rus Slaviansk, armata rusă a început manevrele militare la frontiera cu Ucraina, iar americanii şi-au trimis contingente în Polonia şi ţările baltice.

"Este foarte posibil să asistăm la declanşarea unui război în toată regula, cu forţe convenţionale (şi trupe regulate de această dată) în estul Ucrainei", au declarat analişti militari.

Fieful rus Slaviansk a fost luat ieri cu asalt de armata ucraineană, acţiune care s-a soldat cu cinci morţi, potrivit Ministerului ucrainean de Interne. Acţiunea a determinat Rusia să lanseze noi manevre la frontiera cu Ucraina. Vladimir Putin a ameninţat că ceea ce s-a întâmplat ieri în Slaviansk va avea consecinţe grave, spunând: "Dacă regimul actual de la Kiev a început într-adevăr să folosească armata împotriva populaţiei în ţară, este o crimă gravă împotriva propriului popor. Dacă autorităţile de la Kiev au făcut acest lucru, atunci este vorba doar despre o junta, un fel de bandă criminală".

Serghei Lavrov: "Ucraina este folosită ca pion în jocul geopolitic împotriva Rusiei"

Moscova a acuzat ieri Statele Unite şi Uniunea Europeană că au încercat să provoace o revoluţie în Ucraina şi că folosesc Kievul drept "un pion în jocul geopolitic" împotriva Rusiei, potrivit AFP. "În Ucraina, SUA şi UE au încercat să conducă o nouă revoluţie colorată, o operaţiune de schimbare a regimului, contrară Constituţiei", a declarat Lavrov.

"Partenerii noştri occidentali, în special Statele Unite, încearcă să se comporte ca învingători ai Războiului Rece, nu ţin cont de Rusia în afacerile europene şi aduc direct prejudicii intereselor Rusiei", a spus Lavrov.

Moscova numeşte "revoluţie colorată" schimbările de putere, cum a fost în cazul "revoluţiei portocalii" din 2004 sau "revoluţiei trandafirilor" din Georgia din 2003.

Băncile vieneze, în prima linie a conflictului dintre Rusia şi Vest

Afacerile Austriei cu vecinii din Est au înflorit după destrămarea Uniunii Sovietice, băncile vieneze deschizând sucursale la Moscova şi Kiev, în timp ce ruşi şi ucraineni bogaţi au căutat siguranţă în trezoreriile şi piaţa imobiliară de la Viena, informează Mediafax .

Agenţia de rating Fitch estimează, într-un raport recent, că băncile austriece au cea mai ridicată expunere pe Rusia, estimată la 38 miliarde euro (52 miliarde de dolari).

Tensiunile dintre UE şi Rusia generează deja unde de şoc în industria de private banking de la Viena, a declarat pentru Bloomberg Matthias Albert, membru în consiliul director al Bank Gutmann. "Orice criză politică este însoţită de mişcări de capital, deoarece nimeni nu ştie când ar putea fi impuse restricţii asupra circulaţiei capitalului. Investitorii acţionează mai puţin previzibil în vremuri de incertitudine". a afirmat bancherul austriac.

Gravitatea costului financiar al sancţiunilor împotriva Rusiei pentru băncile şi companiile austriece nu poate fi încă măsurată. La Meinl Bank, clienţii ucraineni şi ruşi cer maturităţi semnificativ mai scurte şi o lichiditate mai ridicată, a afirmat directorul general al băncii, Peter Weinzierl, într-un interviu acordat Bloomberg. El a adăugat că unele produse financiare imobiliare şi destinate domeniului energiei au devenit mai dificil de vândut.

"Trebuie să ne dăm seama că am fi afectaţi ca ţară care are legături comerciale cu Rusia, unde companiile austriece sunt investitori activi", a afirmat miercuri, după şedinţa de guvern, ministrul de Finanţe Sprindelegger.

Cancelarul Werner Faymann a avertizat că acest conflict nu ar trebui "aţâţat" cu noi sancţiuni, poziţie divergentă faţă de discursurile Washingtonului, Bruxellesului şi Berlinului.

Prima rundă de sancţiuni împotriva Rusiei a ţintit apropiaţi ai preşedintelui Vladimir Putin. Washingtonul i-a avertizat recent pe marii investitori, fonduri mutuale şi fonduri de hedging, că sunt pregătite noi sancţiuni împotriva Rusiei, vizând în principal sectorul bancar şi industria energiei.

Menţinerea relaţiilor cu "străini bogaţi" este de importanţă crucială pentru piaţa imobiliară din Viena, comentează pentru Bloomberg Richard Buxbaum, şeful departamentului rezidenţial la casa de brokeraj Otto Immobilien.

"O cere suficientă din partea investitorilor străini va fi importantă pentru zona superioară de preţ", a afirmat el. Banca centrală a Austriei a avertizat în luna ianuarie că locuinţele din Viena sunt supraevaluate cu 21%, după ce preţurile s-au dublat în ultimii 10 ani.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Daca ne mai uitam mult in gura politicienilor americani, sefi ai departamentelor de stat sau purtatori de cuvint ai nu-stiu-cui, care se informeaza dupa cum stabilesc la dineul de seara, vom ajunge de vom declara noi RAZBOI vecinului vecinului nostru pentru ca ne spune asa vecinul din blocul din orasul de peste ocean!!!!!

    1. Greseala de exprimare sau tendinta de manipulare a starii de spirit in titlul articolului?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb