Washingtonul face apel la autorităţile din Rusia să înceteze persecutarea opoziţiei

J.P.
Internaţional / 14 martie 2021

Washingtonul face apel la autorităţile din Rusia să înceteze persecutarea opoziţiei

Secretarul de stat american Antony Blinken a cerut sâmbătă încetarea persecutării figurilor politice independente din Rusia, după arestarea a 200 de participanţi la un forum al opoziţiei organizat la Moscova, informează AFP şi Agerpres.

"Solicităm încetarea persecuţiei vocilor independente", a scris Antony Blinken pe Twitter. "Guvernul rus a arestat aproape 200 de oficiali municipali şi figuri politice, printre care activiştii politici Vladimir Kara-Murza şi Yulia Galiamina, din motive discutabile", a spus secretarul de stat.

Participanţii din toată Rusia au venit sâmbătă la o conferinţă privind viitoarele alegeri regionale şi locale, la iniţiativa unui grup susţinut de oligarhul rus aflat în exil Mihail Hodorkovski, un critic vehement al preşedintelui rus Vladimir Putin.

Poliţia din Moscova a anunţat că a arestat 200 de persoane şi a precizat că forumul a fost organizat "cu încălcarea regulilor sanitare şi epidemiologice" şi că "printre participanţi se numărau membri ai unor organizaţii cu activităţi nedorite pe teritoriul Rusiei".

Forumul, primul de acest gen din Rusia, a fost organizat de "Democraţii Uniţi", un proiect al lui Mihail Hodorkovski care are ca scop promovarea alegerii de deputaţi independenţi la alegerile locale.

Mai mulţi activişti arestaţi au anunţat sâmbătă seara că au fost eliberaţi, dar că au fost chemaţi să se prezinte în instanţă ulterior.

Această operaţiune a poliţiei, fără precedent în Rusia, are loc într-o perioadă în care autorităţile intensifică presiunea asupra oponenţilor înaintea alegerilor parlamentare din septembrie.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Dupa ce hal de alegeri au fost in SUA , si ce prigoana este impotriva lui Trump , noua administratie ar trebui sa o lase mai usor cu sfaturile ,si sa-si vada barna din ochi !

    1. Pizdiuk, mai ushor cu sfaturile. intzeleg, aia de la Tiraspol nu ti-au marit leafa din 2020, iar samogonul s-a scumpit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb