Web 2.0 aduce schimbări în relaţiile dintre instituţiile guvernamentale şi cetăţeni la nivel mondial

C.P.
Companii / 6 august 2010

Schimbările politicilor globale sociale, economice şi publice forţează multe instituţii guvernamentale sa inceapa să beneficieze de tehnologii noi. Un nou raport KPMG ce vizează Consultanţa Guvernamentală menţionează că instituţiile publice din întreaga lume trec printr-o schimbare fundamentală în modul în care acestea interacţionează cu cetăţenii, schimbare condusă de adoptarea aproape unanimă a tehnologiilor Web 2.0 precum "wiki", reţele sociale şi blog-uri, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

În ciuda beneficiilor legate de costuri şi eficientă ce decurg din utilizarea noilor tehnologii în furnizarea de servicii, atitudinile tradiţionale de proprietate asupra informaţiilor şi organizării guvernamentale rămân încă bariere în procesul de modernizare.

"Tehnologia a evoluat de la simpla facilitare a accesului la informaţii prin intermediul internetului sau de completare a formularelor electronice, la accesul oamenilor la informaţiile necesare pentru a se putea implica activ in discuţii despre cum trebuie servit interesul public cât mai bine, discuţii în care sunt antrenaţi atât oficiali guvernamentali cât şi alţi factori de decizie" a spus Aurelia Costache, Partener în Departamentul de Consultantă in domeniul IT din KPMG Romania.

"Acest lucru este în mod clar o schimbare populară şi radicală. Însă instituţiile guvernamentale trebuie să depăşească rezistenţa şi să rezolve problemele legate de organizarea şi securitatea informaţiilor, dacă vor să beneficieze pe deplin de noile tehnologii".

Raportul intitulat "Tehnologii Dinamice pentru o Guvernare mai inteligentă", subliniază faptul că schimbările care au loc nu reprezintă o diminuare a controlului. Ele au însă capacitatea de a oferi mai multe perspective asupra problemelor şi soluţiilor printr-un schimb de informaţii mai mare. Există potenţial pentru mari câştiguri de eficienţa, dacă instituţiile guvernamentale pot integra operaţiunile administrative. Raportul adauga că informaţiile nu lipsesc, insa provocarea reprezinta interpretările eficiente ale acestora.

"Este important ca efortul să se concentreze si pe alte aspecte in afara de tehnologie", a spus Cristian Itu, Senior Manager în Departamentul de Consultanţă in domeniul IT, din KPMG Romania. "Oamenii sunt de asemenea importanţi. Generaţiile viitoare de profesionişti guvernamentali se vor simţi mult mai confortabil să colaboreze online pentru rezolvarea problemelor decât generaţiile anterioare, care sunt de cele mai multe ori angajaţii de azi cu funcţii de conducere. Dar chiar şi aşa, iniţiativele de succes în era informaţiilor şi cunoştinţelor necesită o combinaţie atentă între o pregătire tehnica bună şi abilităţi manageriale".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb