Wetterbest, parte a TeraPlast, preia integral Cortina WTB

M.G.
Ziarul BURSA #Companii / 17 septembrie 2019

Wetterbest, parte a TeraPlast, preia integral Cortina WTB

Dorel Goia: "Prin această preluare susţinem planurile de consolidare şi expansiune a reţelei de distribuţie şi a portofoliului de clienţi, atât pe plan local, cât şi regional"

Producătorul de sisteme pentru acoperişuri Wetterbest, parte a Grupului TeraPlast (TRP), a ajuns la un acord prin care şi-a majorat participaţia de la 51% la 100% în capitalul Cortina WTB, producător şi distribuitor de ţiglă metalică din zona Olteniei, se arată într-un raport al emitentului remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Dorel Goia, preşedintele Consiliului de Administraţie TeraPlast a declarat: "Achiziţia Cortina WTB face parte din procesul de dezvoltare a grupului TeraPlast. Wetterbest este una dintre companiile care contribuie semnificativ la cifra de afaceri a grupului, iar prin această preluare susţinem planurile de consolidare şi expansiune a reţelei de distribuţie şi a portofoliului de clienţi, atât pe plan local, cât şi regional".

Tranzacţia urmează să se finalizeze după obţinerea avizului de la Consiliul Concurenţei, transmite Teraplast.

Cortina WTB, cu sediul în Podari, judeţul Dolj, este unul dintre cei mai importanţi producători şi distribuitori de ţiglă metalică din zona de sud-vest a ţării. Capacitatea de producţie a fabricii Cortina WTB este de peste 1,5 milioane metri pătraţi/an.

Wetterbest este al doilea cel mai mare producător de pe piaţa de ţiglă metalică din ţara noastră, atât cantitativ, cât şi valoric. În prezent, producţia Wetterbest se realizează pe 40 de linii automate de producţie şi ambalare în trei locaţii: Băicoi (Prahova), Podari (Dolj) şi Sărăţel (Bistriţa-Năsăud).

Investiţia în Cortina WTB se alătură celei de 8,4 milioane de euro pentru extinderea capacităţii de producţie şi relocarea fabricii din Băicoi, potrivit companiei.

În primul semestru din acest an, Wetterbest a înregistrat o creştere de 28% a cifrei de afaceri, până la 105 milioane de lei, faţă de circa 82 milioane de lei în primele şase luni din 2018. Profitabilitatea companiei a crescut cu 22% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, EBITDA depăşind 5 milioane de lei.

Totodată, la nivel consolidat, Teraplast a raportat, pentru primele şase luni ale acestui an, un profit net de 14,66 milioane de lei, cu 39,4% peste cel obţinut la jumătatea anului trecut, în condiţiile unei creşteri a cifrei de afaceri cu 23%, până la 416,34 milioane de lei.

Grupul Teraplast este compus din companiile: TeraPlast, TeraSteel România şi Serbia, Wetterbest (Depaco), Tera­Glass şi TeraPlast Ungaria, iar din aprilie 2019, business-ul de reciclare la nivel de grup se desfăşoară prin compania TeraPlast Recycling.

Cel mai mare acţionar al TeraPlast este Dorel Goia, cu o deţinere de 46,83%.

Valoarea de piaţă a grupului TeraPlast la BVB se ridică la circa 342,47 milioane de lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb