WIZZ AIR - 19 aeronave în România, investiţie de aproape 2 miliarde de euro

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Companii / 7 aprilie 2016

WIZZ AIR - 19 aeronave în România, investiţie de aproape 2 miliarde de euro

Compania anunţă o bază nouă la Sibiu

Zboruri noi spre Nurnberg, Munchen, Milano, Madrid, de pe aeroportul din Sibiu

Compania Wizz Air a alocat în România 19 aeronave, investiţia, în cei nouă ani de activitate în ţara noastră, ridicându-se la aproape 2 miliarde de euro. Firma operează în acest moment pe 114 rute de la aeroporturile din România, spre 16 ţări.

Wizz Air a anunţat ieri, într-o conferinţă de presă, începerea operaţiunilor la baza din Sibiu, din august, şi lansarea a patru noi rute de pe aeroportul internaţional al oraşului de pe Cibin . De asemenea, compania adaugă Suceava pe lista oraşelor de operare, de unde va oferi zboruri spre Londra Luton. Potrivit lui Owain Jones, Chief Corporate Officer la Wizz Air, Sibiul va deveni cea de-a şaptea bază a companiei în România, în timp ce Suceava va fi cea de-a noua sa destinaţie din ţară: "Odată cu noua aeronavă Airbus A320, alocată bazei din Sibiu, Wizz Air va lansa din luna august noi rute către Nurenberg, Munchen Memmingen, Milano Bergamo şi Madrid şi va creşte numărul zborurilor către Londra Luton la cinci pe săptămână. Noua rută din Suceava va face legătura între oraşul din nordul ţării şi Londra Luton de patru ori pe săptămână".

Reprezentantul companiei a mai precizat că Wizz Air a investit 100 de milioane euro pentru noua bază din Sibiu şi va angaja 36 de persoane din regiune, în cadrul echipajelor pentru noua aeronavă, ceea ce va face ca numărul angajaţilor din România să ajungă la 600. De asemenea, baza va contribui la economia locală, prin facilitarea de locuri de muncă indirecte în cadrul aeroportului, în transporturi şi în industria de turism, potrivit oficialilor companiei. La nivelul întregii ţări, operaţiunile Wizz Air au susţinut crearea a mai mult de 3.300 de locuri de muncă în domeniile complementare.

Anul trecut, compania a transportat mai mult de 4,5 milioane de pasageri în şi din România, în comparaţie cu 3,9 milioane în 2014. Pe lângă noul zbor spre Suceava din acest an, compania va deschide în iulie baza sa operaţională din Iaşi, ceea ce va mări opţiunile pentru cursele cu tarif redus din nordul ţării.

Owain Jones a anunţat că va continua să adauge capacitate suplimentară pentru piaţa din România, prin introducerea a două noi aeronave, ce vor fi operaţionale din Cluj-Napoca şi Bucureşti: "Wizz Air are cea mai tânără flotă din Europa şi va începe faza a doua a programului său de livrări Airbus A321 cu recepţia la Bucureşti, în mai, a primei aeronave A321ceo".

Compania dispune de o flotă de 67 de aeronave Airbus A320 şi A321 şi oferă mai mult de 420 de rute de la 25 de baze, ce asigură conexiunea între 120 destinaţii din 38 de ţări.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb