Wizz Air alocă a patra aeronavă bazei sale din Iaşi

V.G.
Companii / 18 august 2022

Wizz Air alocă a patra aeronavă bazei sale din Iaşi

Wizz Air, compania aeriană cu cea mai rapidă creştere din Europa, anunţă astăzi că va continua extinderea operaţiunilor sale în România, adăugând o nouă aeronavă bazei din Iaşi. Noua aeronavă Airbus A321neo se va alătura flotei în decembrie 2022, crescând numărul aeronavelor din Iaşi la patru, arată un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, a patra aeronavă modernă Airbus A321neo va sprijini operaţiunile pe trei noi rute către Memmingen (Germania), Basel-Mulhouse (Elveţia) şi Copenhaga (Danemarca). Împreună cu noile zboruri, Wizz Air oferă acum 28 de rute cu tarif redus de pe Aeroportul Internaţional Iaşi. Biletele sunt deja disponibile online pe wizzair.com şi prin intermediul aplicaţiei pentru mobil începând cu 24,99 EUR / 119 RON.

Cu cea de-a patra aeronavă la bază şi noile rute adăugate reţelei din România, Wizz Air este cea mai mare companie aeriană care operează din Iaşi, reiterându-şi angajamentul de a oferi destinaţii populare şi tarife ultra-scăzute cât mai multor pasageri, în cel mai sustenabil mod posibil. Românii pot călători acum de la Iaşi la Memmingen în zilele de luni, miercuri şi vineri, începând cu 12 decembrie 2022. În plus, zborurile către EuroAeroportul Basel-Mulhouse-Freiburg şi către Copenhaga vor decola ambele din Iaşi în fiecare marţi şi sâmbătă, începând cu 13 decembrie, arată comunicatul.

Wizz Air continuă să-şi extindă operaţiunile în întreaga reţea, pe măsură ce alocă mai multe aeronave şi recrutează însoţitori de zbor. Cu rute în toată Europa, românii vor putea călători prin aceste noi zboruri Wizz Air la tarife reduse către unele dintre cele mai importante şi frumoase destinaţii din Europa Centrală şi de Nord. Pe lângă aceste pieţe, Wizz Air creşte şi frecvenţa a numeroase zboruri cu plecare din Iaşi. Barcelona, Bruxelles-Charleroi şi Eindhoven vor fi mărite la 3 zboruri pe săptămână. Rutele către Paris-Beauvais, Veneţia-Treviso şi Tel-Aviv vor fi mărite la 4 zboruri pe săptămână. Rutele către Roma-Ciampino şi Billund vor avea o frecvenţă de 5 zboruri pe săptămână. Iar ruta Iaşi - Londra-Luton va fi operata de 14 ori pe săptămână.

Primul zbor Wizz Air din România a decolat în 2006. De atunci, compania aeriană a devenit lider de piaţă în România şi a transportat peste 55 de milioane de pasageri către şi dinspre ţara noastră, cu peste 4,5 milioane de pasageri transportaţi doar în 2022.

"Suntem bucuroşi să anunţăm a 4-a aeronavă alocată bazei noastre din Iaşi, cele trei rute noi şi creşterea frecvenţei pe nouă rute existente. Împreună cu noile adăugiri ale reţelei, Wizz Air oferă acum 28 de rute din Iaşi. Acest anunţ marchează o piatră de hotar importantă pentru reţeaua din România şi ne confirmă strategia de creştere şi angajamentul de a oferi oricui posibilitatea să se bucure de tarife ultra-scăzute, să călătorească în siguranţă către destinaţia dorită şi să descopere noi locuri, culturi şi oameni. Aşteptăm cu nerăbdare să ne întâmpinăm pasagerii la bord!", a declarat Evelin Jeckel, Acting Network Officer la Wizz Air, la conferinţa de presă de la Iaşi.

"Planurile de dezvoltare anunţate de Wizz Air arată că Aeroportul Iaşi este în continuare un obiectiv de interes pentru companiile aeriene, oferind stabilitate, garanţie, încredere. Practic, aeronava ce va completa flota existentă marchează o nouă etapă în transportul aerian din Iaşi, investiţie care va contribui la diversificarea reţelei de rute internaţionale şi extinderea operaţiunilor. Ne bucură foarte mult acest nou pas în consolidarea parteneriatului cu Wizz Air, compania cu cel mai mare număr de rute deschise pe Aeroportul Iaşi. Discuţiile pe care le-am purtat cu operatorul privind extinderea bazei şi permanentizarea unor destinaţii relocate temporar la Iaşi au dat roade, iar pe această cale doresc să mulţumesc conducerii Wizz Air pentru deschidere. Sunt sigur că vor primi cu bucurie această veste comunităţile de români din străinătate, care vor folosi noile rute pentru a se deplasa mai facil şi mai des în ţară. Mai multe destinaţii înseamnă diversitate şi, deci, o mobilitate crescută ce asigură dezvoltarea aeroportului pe termen lung. Wizz Air a demonstrat că este una dintre cele mai puternice companii aeriene europene şi că împreună putem construi proiecte ce aduc plus valoare întregii regiuni", a spus Romeo Vatră, Directorul General al R.A. Aeroportul Iaşi.

"După doi ani dificili de pandemie, care au afectat activitatea tuturor aeroporturilor din lume, anul acesta, am ajuns să descriem cel mai bine Aeroportul Iaşi prin cuvântul «record». Aeroportul nostru a înregistrat, lună de lună, record peste record în ceea ce priveşte traficul de pasageri, ajungând ca în iulie să fie depăşit pragul de 180.000 pasageri. Este meritul echipei de la aeroport, care ştiu cât de mult a muncit pentru a revitaliza activitatea, este un rezultat al eforturilor noastre comune de a extinde şi moderniza aeroportul, dar cu siguranţă un rol important îl au şi partenerii noştri, companiile aeriene care au adus zboruri atractive şi accesibile la Iaşi, deschizând noi porţi către Europa, aşa cum este şi Wizz Air. Aeroportul Iaşi a reuşit să dezvolte o relaţie de încredere cu Wizz Air, care se traduce astăzi într-o bază operaţională deschisă la Iaşi, în curse aeriene diversificate, în legături directe cu metropolele şi capitalele europene şi în multe alte perspective de dezvoltare pe care compania le are la Iaşi. Suntem foarte hotărâţi şi dedicaţi să implementăm cu succes proiectul de extindere şi modernizare a aeroportului pentru a continua să ne dezvoltăm parteneriatul cu operatorii aerieni şi să consolidăm poziţia aeroportului ca pilon de dezvoltare regională", a declarat Costel Alexe, Preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb