Wizz Air va achiziţiona 75 de aeronave Airbus A321neo

V.G.
Companii / 19 septembrie 2022

Wizz Air va achiziţiona 75 de aeronave Airbus A321neo

WIZZ este în grafic pentru a deveni un grup de aviaţie cu 500 de aeronave până în 2030 în timp ce îşi va reduce emisiile de CO2 cu încă 25%

Wizz Air, compania aeriană low-cost cu cea mai rapidă creştere şi cea mai sustenabilă din Europa, anunţă că a notificat Airbus pentru a îşi exercits drepturile de cumpărare în legătură cu 75 de aeronave Airbus A321neo, arată un comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Potrivit sursei citate, cele 75 de aeronave A321neo suplimentare, dintre care majoritatea sunt de aşteptat să fie livrate în 2028-29, reconfirmă obiectivului ambiţios al Wizz Air de a tripla dimensiunea flotei sale până la sfârşitul deceniului pentru a deveni o companie aeriană cu 500 de aeronave. Aeronava A321neo încorporează cele mai noi tehnologii din aviaţie şi oferă beneficii semnificative de mediu, cu o reducere de aproape 50% a amprentei de zgomot, o reducere cu 20% a consumului de combustibil şi o reducere cu 50% a emisiilor de oxid de azot. Astfel, aceasta consolidează poziţia Wizz Air drept una dintre cele mai sustenabile companii aeriene low-cost.

Wizz Air are în prezent o flotă de 165 de aeronave Airbus ultramoderne şi eficiente. Wizz Air operează una dintre cele mai tinere flote pe distanţe scurte din lume, oferindu-le clienţilor o experienţă de călătorie de neegalat şi minimizând în acelaşi timp emisiile de carbon.

Jozsef Varadi, CEO Wizz Air a declarat: "Combinaţia dintre operarea cu costuri ultra-scăzute a Wizz Air şi aeronava Airbus A321neo, lider de piaţă, creează o platformă puternică pentru creşterea viitoare a Wizz Air în următorul deceniu, pe măsură ce ne consolidăm şi mai mult poziţia ca una dintre cele mai sustenabile companii aeriene din lume. Suntem pe drumul cel bun pentru a deveni un grup de aviaţie cu 500 de aeronave până la sfârşitul deceniului, în timp ce ne îndeplinim angajamentul de a reduce emisiile noastre de CO2, deja unele dintre cele mai mici din industrie, cu 25% până în 2030."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb