WORKSHOP INVESTORS CLUB: Investitorii, preocupaţi de eventualitatea unei recesiuni în următorii doi ani

T.T.
Companii / 18 aprilie 2019

Investitorii, preocupaţi de eventualitatea unei recesiuni în următorii doi ani

Investors Club, clubul investitorilor pe bursă din Bucureşti, a organizat workshop-ul "Cum sunt evaluate companiile la bursă. Rezultate şi perspective".

În cadrul workshop-ului susţinut de Cristian Tudorescu, consultant specializat în evaluarea companiilor listate şi unul dintre cofondatorii clubului, au fost analizate 10 companii de la Bursă de Valori Bucureşti şi cinci companii de la Bursă din New York.

Investitorii de la BVB sunt în căutarea reperelor privind rezultatele financiare pe care principalele companii le-ar putea avea în 2019, iar apoi în perspectiva anului 2020, în condiţiile în care recentele modificări fiscale au afectat randamentele aşteptate în sectorul bancar, telecom, energie şi nu numai.

Principalele concluzii desprinse din discuţiile cu participanţii, referitoare la expunerea pe companiile din ţara noastră:

investitorii sunt preocupaţi de eventualitatea unei recesiuni în următorii doi ani, generată de un context mondial, de instabilitatea politicii fiscale sau de legislaţia lipsită de predictibilitate a autorităţilor naţionale de reglementare. Dacă scenariul recesiunii s-ar confirmă la un moment dat, România este mai puţin expusă decât în perioada 2007-2008. Intensitatea riscurilor este mai scăzută decât acum un deceniu.

Pentru Banca Transilvania (TLV) este preconizat un profit net de 1,2 miliarde RON pentru anul în curs, iar pentru BRD un rezultat net de 1,4 miliarde RON, luând în calcul un efect mai redus al taxei pe active faţă de cât era aşteptat în primele două luni ale anului curent.

în domeniul energiei, majoritatea companiilor de stat nu îşi definitivaseră bugetul anual până la momentul desfăşurării evenimentului, motiv pentru care investitorii percep un risc mai mare aferent acestui sector în acest an.

dintre companiile de talie medie şi mică de la BVB, au fost analizate Purcari Wineries (WINE), Medlife (M), Cemacon (CEON) şi Bittnet Systems (BNET). Participanţii au remarcat faptul că Purcari Wineries oferă mai multe informaţii publicului pe parcursul unui an calendaristic, ceea ce permite o mai bună estimare a rezultatelor financiare pe un orizont de 1-2 ani.

Trecând către piaţa americană, această a fost evaluată întâi din perspectivă macroeconomică, în condiţiile în care dobânda Federal Reserve este preconizată să stagneze până la finalul acestui an, în intervalul curent de 2,25- 2,5%. Profiturile companiilor din indicele S&P500 sunt aşteptate să crească cu 3,8% anul acesta, un ritm mai lent decât cel istoric, fapt care indică o decelerare economică. Scenariul unei recesiuni în economia americană este de luat în considerare pentru următorii 2 ani.

La nivel de companii, participanţii au fost interesaţi de emitenţi precum Facebook (FB), Alphabet (GOOG), Amazon (AMZN), Tesla (TSLA) sau Netflix (NFLX). Aplicând metode de evaluare bazate pe multipli, investitorii prezenţi şi-au conturat imaginea evoluţiei companiilor în perioada următoare.

Investors Club, o organizaţie non-profit, înfiinţată în 2015, reprezintă o platforma de învăţare pentru cei care sunt interesaţi de plasarea economiilor la bursă.

Investors Club organizează lunar întâlniri cu membrii comunităţii, pe teme de interes specifice investiţiilor pe piaţă de capital, precum şi alte activităţi de educaţie şi popularizare a investiţiei la bursă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb