WSJ: Icahn a preluat o cotă de peste 4% din HP

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 15 noiembrie 2019

WSJ: Icahn a preluat o cotă de peste 4% din HP

Miliardarul face presiuni pentru fuziunea HP-Xerox

Investitorul activist Carl Icahn a cumpărat o participaţie de 1,2 miliarde de dolari la HP Inc. şi face presiuni pentru fuziunea producătorului de calculatoare personale cu producătorul de imprimante Xerox Corp., susţinând că unirea celor două companii le-ar putea aduce profituri mari investitorilor, conform Wall Street Journal (WSJ).

Icahn, care are o participaţie de 10,6% din Xerox, deţine acum şi 4,24% din HP, anunţă WSJ.

Un purtător de cuvânt al HP a declarat pentru Reuters că societatea are cunoştinţă de investiţiile lui Icahn şi se angajează să facă ceea ce este în interesul tuturor acţionarilor HP. Compania nu a dezvăluit care este deţinerea lui Icahn.

Săptămâna trecută, producătorul american de fotocopiatoare Xerox Holdings Corp. a lansat o ofertă în acţiuni şi numerar pentru cumpărarea HP. La acel moment, HP a confirmat primirea ofertei, dar a refuzat să anunţe care este valoarea acesteia. Potrivit unor surse citate de Reuters, Xerox a propus între 22 şi 23 de dolari pentru o acţiune HP, respectiv un total de 33 de miliarde de dolari, iar ca să poată finanţa partea de numerar a ofertei, a contactat Citigroup Inc.

"Consider că fuziunea este o operaţiune care nu presupune vreun efort", afirmă Icahn, citat de WSJ, adăugând: "Cred cu tărie în sinergiile acestei afaceri. Probabil că va fi o alegere între numerar şi acţiuni, iar eu aş prefera acţiunile".

Miliardarul declară că echipa sa e cu ochii pe HP încă de la sfârşitul lunii februarie şi a cumpărat acţiuni ale acestei companii de la finele lui aprilie până la mijlocul lunii august, deşi nu a avut în minte o înţelegere cu Xerox când a început să acumuleze titlurile.

Potrivit lui Icahn, o companie combinată este în interesul acţionarilor ambelor societăţi, având în vedere potenţialul realizării de economii de costuri şi de a comercializa un portofoliu mai echilibrat de oferte de imprimante.

Una dintre sursele citate săptămâna trecută de Reuters spunea că Xerox estimează economii anuale de cel puţin 2 miliarde de dolari prin crearea unui gigant care să furnizeze tehnologie pentru birouri.

Amintim că, recent, Xerox a decis să îşi vândă participaţia de 25% din Fuji Xerox - societatea mixtă pe care o deţine împreună cu Fujifilm Holdings -, obţinând în schimb 2,3 miliarde de dolari. Tranzacţia pune capăt unei dispute prelungite privind o potenţială fuziune a celor două companii. Xerox intenţionează să utilizeze aceste fonduri pentru achiziţii şi urmăreşte, de asemenea, să restituie bani acţionarilor şi să achite datorii de 550 de milioane de dolari care au scadenţa în decembrie.

HP a luat naştere în 2016, prin divizarea gigantului Hewlett-Packard în HP Inc., divizia care produce PC-uri şi imprimante, şi HP Enterprise, unitatea care a regrupat operaţiunile de cloud computing şi servere.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb