WSJ: Nasdaq şi ICE negociază preţul unei eventuale oferte pentru NYSE Euronext

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 29 martie 2011

Nasdaq s-a extins în Europa, fiind concentrată în primul rând pe tranzacţiile cu acţiuni, respectiv pe vânzarea de tehnologii către alte burse.

Nasdaq s-a extins în Europa, fiind concentrată în primul rând pe tranzacţiile cu acţiuni, respectiv pe vânzarea de tehnologii către alte burse.

"Nasdaq OMX Group" Inc. şi "IntercontinentalExchange" Inc. (ICE) au continuat, în ultimele zile, discuţiile pe marginea unei posibile oferte comune pentru preluarea pieţei transatlantice NYSE Euronext, însă cele două părţi nu au ajuns la o înţelegere, spun surse apropiate negocierilor, citate de Wall Street Journal (WSJ).

Potrivit acestora, ICE şi Nasdaq ar vrea să plătească peste 40 de dolari pentru o acţiune NYSE Euronext, respectiv 10,5 miliarde dolari în total. Amintim că, în luna februarie, NYSE Euronext a anunţat că va fi preluată de "Deutsche Börse" AG, operatorul Bursei de Valori din Frank-furt.

Unii analişti estimează că Nasdaq şi ICE vor trebui să ofere cel puţin 43 de dolari pentru un titlu NYSE Euronext, cel mai probabil într-o combinaţie de lichidităţi şi acţiuni, ca să aibă şanse de reuşită.

Acţiunile NYSE au avut, în ultima zi a săptămâ-nii trecute, un curs de 34,48 dolari, iar oferta Deuts-che Börse are, în baza aces-tui preţ, o valoare de circa 35,75 dolari/titlu.

ICE, companie cu sediul în Atlanta, şi Nasdaq, al cărei sediu se află la New York, nu au decis asupra sumei maxime pe care o pot oferi pentru NYSE Euronext, mai arată sursele citate de WSJ. Conform acestora, ICE şi Nasdaq nu s-au înţeles, încă, dacă vor implica un alt partener în discuţii, în cazul în care negocierile pe care le poartă eşuează.

Nasdaq şi ICE au început să discute pe marginea unei eventuale oferte comune pentru NYSE Euronext încă din luna februarie. Nasdaq este interesată de tranzacţiile cu acţiuni şi opţiuni derulate la NYSE Euronext, iar ICE - de operaţiunile futures ale Liffe Londra (piaţă deţinută de NYSE Euronext).

Sursele menţionate spun că oficialii Nasdaq şi ICE aşteaptă semnale privind unele probleme antitrust pe care le-ar întâmpina afacerea Deutsche Börse-NYSE Euronext în Europa, ca să ia o decizie cu privire la o eventuală lansare a ofertei rivale.

În ultimii ani, Nasdaq şi ICE au cumpărat numeroase platforme de tranzacţionare şi burse, ducând o politică agresivă de reducere a costurilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb