Xi Jinping spune că îl va suna pe Zelenski la momentul potrivit

S.B.
Internaţional / 6 aprilie 2023

Xi Jinping spune că îl va suna pe Zelenski la momentul potrivit

Preşedintele chinez Xi Jinping a declarat joi, în timpul întâlnirii cu preşedintele francez Emmanuel Macron la Beijing, că este gata să-l sune pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la momentul potrivit, informează news.ro.

China este dispusă să colaboreze cu Franţa pentru a obţine o încetare a războiului din Ucraina prin negocieri, a declarat joi o sursă diplomatică franceză, după ce preşedintele Emmanuel Macron a avut discuţii cu omologul său chinez Xi Jinping.

"Preşedintele Macron şi Xi au convenit să depună toate eforturile pentru a grăbi sfârşitul războiului şi pentru a obţine deschiderea de negocieri în deplinul respect al dreptului internaţional", a declarat pentru Reuters sursa diplomatică franceză, după ce cei doi lideri au discutat timp de o oră şi jumătate.

În declaraţiile făcute după întâlnirea cu Macron, liderul chinez Xi Jinping a cerut Ucrainei şi Rusiei să reia negocierile de pace şi să găsească o soluţie politică la conflict, poziţii ce reflectă poziţia sa de lungă durată cu privire la război.

Sursa diplomatică franceză nu a oferit detalii specifice în ceea ce priveşte o eventuală schimbare de poziţie a Chinei, dar a declarat că cele două părţi au convenit să poarte discuţii suplimentare.

Xi a indicat, de asemenea, că este dispus să îl sune pe preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski la momentul potrivit, a precizat sursa.

La rândul său, Macron a îndemnat China să nu livreze Rusiei nimic din ceea ce Moscova ar putea folosi "în războiul său din Ucraina".

La nivelul comunicării oficiale, Preşedinţia franceză anunţase anterior că întâlnirea dintre Macron şi Xi a fost "sinceră şi constructivă".

Potrivit Reuters, Macron este de părere că Occidentul trebuie să implice China pentru a ajuta la încheierea crizei ruso-ucrainene şi pentru a preveni tensiunile "în spirală" ce ar putea diviza puterile globale în blocuri beligerante.

Xi, care a încercat să poziţioneze China ca un potenţial mediator în conflict, dar care a fost considerat de Occident ca fiind mai degrabă favorabil Rusiei, a spus că speră că Moscova şi Kievul vor putea avea negocieri de pace cât mai curând posibil.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. E deja cunoscut faptul ca, din discursurile diplomatice ale chinezilor fiecare intelege ce doreste, doar oficialii chinezi stiu ceea ce urmaresc! Si anume ca, ei doresc suprematia Chinei atat dpdv economic cat si militar! Iar pt asta este necesara decaderea SUA, asa ca ii vor lovi principala arma de dominatie a Lumii, dolarul, prin noua lor politica sustinuta de tot mai multe state, dedolarizarea mondiala!

    Îl va suna Xi Jinping pe Zelenski ... la ... Paștele Cailor ! ...

    Cand este momentul potrivit ca eu, Imparatul Chinei, sa-l sun pe mascariciul drogat al americanilor Zelenski? Niciodata!

    "Preşedintele chinez Xi Jinping va suna la momentul potrivit",

    ptr.asta sa UMILIT, Macron si sefa UE ???,

    foarte jenant ptr. Europa  

    1. Europa este vasal SUA

    Nici un pic de SANCTIUNI ECONOMICE si razboi proxy

    in Taiwan cu toate super armele din tarile NATO,

    mare e frica de China ??  

    Il va suna Xi Jinping pe Zelenski, doar daca va nevoie de un mascarici pe scena ca sa il distreze!

    1. Xi nu il va suna pe Zelensky deoarece China isi are propriul mascarici care nu vrea concurenta

      China bans Winnie the Pooh film... 

    ce sa vorbeasca Xi cu mascariciul ala?!

    uita te la Xi,seriozitate si un zambet de te ingheata!

    uita-te la ceilalti reprezentanti ai democratiei,unul merge de a buselea pe scari (si e credibil,la varsta lui e prea tare ),unul face turneul lumii cu nevasta,altii merg ca la Maglavit la Kiev,una ne baga ser pe gat cate 8 doze dar nu mai are cui sa le injecteze,acum s-a specializat in achizitii de obuze!

    lideri prea copti sau prea habarnisti si dezinteresati de soarta propriului popor,slugi habotnice ale marelui licurici,suveranitatea economica e la si altele,lgbt e mai important decat economia! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb