Xiaomi demarează evaluarea amprentei de carbon a produsului şi promovează conştientizarea vieţii sustenabile

G.D.
Companii / 27 februarie 2023

Xiaomi demarează evaluarea amprentei de carbon a produsului şi promovează conştientizarea vieţii sustenabile

Xiaomi a anunţat că a efectuat o analiză a amprentei de carbon LCA pe noul său smartphone flagship, în colaborare cu o organizaţie externă de analiză şi certificare a datelor de carbon, conform unui comunicat remis redacţiei. Astfel, s-a stabilit un proces cuprinzător şi o metodologie de evaluare a amprentei de carbon pentru produsele de tip smartphone.

Potrivit sursei citate, această analiză LCA implică măsurători ale emisiilor totale de gaze cu efect de seră, de la extracţia materiilor prime până la fabricarea, distribuţia, utilizarea şi eventuala eliminare a produsului. În cazul amprentei de carbon a modelului Xiaomi 13 Pro, măsurătorile Xiaomi acoperă evaluarea emisiilor de carbon din materii prime, producţie, distribuţie şi depozitare în aval şi eliminarea la finalul ciclului de viaţă şi au fost marcate cu indicele 62.8 kg CO2e. Această măsurătoare este în conformitate cu certificarea PAS2050 pentru a asigura acurateţea şi credibilitatea datelor.

"Ne angajăm să respectăm aceste date valoroase pentru a fi informaţi în luarea deciziilor şi pentru a acorda prioritate sustenabilităţii în tot ceea ce facem", a declarat un purtător de cuvânt al Xiaomi. "Această iniţiativă ne-a permis să facem progrese semnificative în reducerea amprentei noastre de carbon şi pentru a ne asigura că produsele noastre au un impact pozitiv asupra mediului. Suntem mândri să continuăm pe această cale către un viitor mai sustenabil."

Xiaomi, în calitate de participant la Pactul Global al Naţiunilor Unite (UNGC), care sprijină Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (SDG) stabilite de Naţiunile Unite, acordă o importanţă deosebită integrării obiectivelor de sustenabilitate care se aliniază cu afacerile şi industria sa.

În prezent, Xiaomi oferă peste 40 de produse care economisesc energie şi utilizează designul One Paper Box pentru a reduce folosirea ambalajului cu până la 40%. Prin implementarea acestui sistem de management al amprentei de carbon LCA, Xiaomi face un pas esenţial către atingerea obiectivului său de sustenabilitate şi îşi subliniază angajamentul de a dezvolta produse prietenoase cu mediul de care beneficiază atât consumatorii, cât şi planeta, subliniază sursa citată.

Xiaomi, în calitate de cetăţean global care sprijină Obiectivele de Dezvoltare Sustenabilă (ODD) adoptate de Naţiunile Unite, înţelege şi susţine obiectivul său de a promova o înţelegere universală a stilului de viaţă sustenabil şi de a participa la eforturile de a se asigura că tot mai mulţi oameni din întreaga lume au informaţii relevante şi conştientizează importanţa dezvoltării sustenabile şi a stilurilor de viaţă în armonie cu natura.

Astăzi, pe lângă angajamentul său de a îmbunătăţi calitatea datelor despre amprenta de carbon a produselor şi de a extinde măsurarea amprentei de carbon a produselor pe scară largă, Xiaomi începe, de asemenea, să contribuie la informarea publicului cu privire la viaţa sustenabilă, alături de National Geographic Magazine China.

"Statutul nostru de corporaţie tânără, globală, ne-a insuflat convingerea că transformarea notabilă rezultă din creşterea gradului de conştientizare şi parcurgerea paşilor adecvaţi către schimbare." Lei Jun, fondatorul, preşedintele şi CEO-ul Xiaomi Group a comentat: "Prin această colaborare, ne propunem să promovăm conştientizarea mediului, să încurajăm oamenii să facă alegeri sustenabile atunci când cumpără produse, să opteze pentru alternative care economisesc energie, să aleagă un transport mai ecologic şi să profite de opţiunile de reciclare în timp ce îşi înnoiesc produsele."

Printr-un efort colectiv, această iniţiativă se bazează pe cunoştinţele şi îndrumările oamenilor de ştiinţă şi ale exploratorilor de la National Geographic, oferind instrumente educaţionale pentru a motiva indivizii şi comunităţile să înţeleagă efectele deciziilor lor legate de stilul de viaţă asupra planetei şi să descopere modalităţi de a duce o viaţă mai sustenabilă şi mai inteligentă, se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb