XTB prezintă opiniile mai multor specialişti cu privire la "vedetele" pieţelor bursiere la sfârşit de 2020 şi început de 2021

A.P.
Piaţa de Capital / 6 noiembrie 2020

XTB prezintă opiniile mai multor specialişti cu privire la "vedetele" pieţelor bursiere la sfârşit de 2020 şi început de 2021

Comerţul online, companiile de tehnologie, de securitate cibernetică, cele active în domeniul online în general, aurul, sectorul farmaceutic şi medical, companiile active în domeniul produselor de strictă necesitate (atât producători cât şi retaileri) şi companiile de energie prezintă cele mai bune oportunităţi de investiţii la sfârşit de 2020 şi început de 2021, potrivit opiniilor formulate de şapte specialişti din domeniul pieţei de capital din România, reunite într-un comunicat al XTB.

Aceştia sunt: Valentin Nedelcu, Mircea Iliescu, Dan Sulica, Tiberiu Porojan, Bogdan Maioreanu, Ştefan Iordan şi Claudiu Cazacu. Cei 7 vor participa în data de 10 noiembrie la evenimentul XTB Trading Masterclass, care se va desfăşura LIVE începând cu ora 17:00. Înscrierea în pagina oficială este necesară pentru a primi linkul de acces pe email.

"Suntem aproape de finalul unui an despre care se va scrie în cărţile de istorie. Aşa că împreună cu oameni pasionaţi de pieţele de capital am pregătit un eveniment inedit, un maraton de prezentări susţinute LIVE pe Facebook, care va pune la dispoziţie informaţii relevante despre "vedetele" pieţelor bursiere, despre performanţele remarcabile pe burse la final de 2020, despre ce urmează după alegerile din SUA şi care sunt oportunităţile de investiţii în Acţiuni şi ETF-uri", a explicat Irina Cristescu, General Manager XTB România.

Mai jos puteţi găsi cele mai importante declaraţii.

Valentin Nedelcu: "Care vor fi vedetele finalului de an 2020? Greu de spus, însă având în vedere că încă ne aflăm în Era Pandemiei şi, cel mai probabil, măsurile de lockdown se vor extinde pe măsura ce intrăm în iarna, sunt şanse bune ca sectorul tehnologiei (în special cel din SUA) să îşi continue creşterile. Pe termen mai lung, pieţele emergente şi acţiunile de tip value au un potenţial bun de creştere, pe măsură ce investitorii se vor reorienta spre active cu evaluări mai bune. Aurul are şanse bune să îşi reia creşterea. Nu exclud nici o continuare a corecţiilor în următoarele luni pe toate pieţele de acţiuni. Pieţele sunt foarte sensibile la ştirile legate de pandemie (vaccin, măsuri de lockdown, stimuli fiscali şi monetari), asfel încât, în următoarele luni, cel mai probabil, un portofoliu echilibrat de acţiuni, titluri de stat din ţările dezvoltate şi aur este cel mai potrivit. În caz de corecţii, o astfel de alocare va reduce volatilitatea portofoliului şi va oferi oportunităţi de acumulare de acţiuni la preţuri mai mici prin rebalansare."

Mircea Iliescu: "Anul 2020 a adus pierderi semnificative multor companii. Unele, mai ales din Digital şi Sănătate, au reuşit să profite de contextul actual. Este cazul FAANG, Zoom sau al celor care dezvoltă soluţii pentru tratamentul COVID-19. Un alt sector care ar putea oferi o protecţie mai bună investitorilor este cel de produse de primă necesitate, unde Walmart sau Costco au randamente destul de bune."

Dan Sulica: "Printre performerii de anul acesta se numără marile companii din industria de IT şi a comerţului online, dar şi din sectorul farmaceutic. Astfel, în SUA indicele NASDAQ a recuperat rapid pierderile din luna martie şi apoi a atins noi maxime istorice, cu 27% peste valoarea celor atinse în debutul acestui an. Şi indicele S&P 500 a avut o evoluţie foarte bună, tot datorită companiilor de IT din componenţa sa, spre deosebire de indicele Dow Jones, care nu conţine aceşti performeri."

Tiberiu Porojan: "2020 a fost unic în istoria contemporană prin amplitudinea evenimentelor care au marcat începutul anului si continuă să se manifeste chiar şi spre la finalul său. Închiderile economiilor din primăvara au generat valuri în toate ţările lumii, efectele imediate de ordin financiar fiind greu de estimat chiar şi acum. În timp ce pieţele bursiere au suferit iniţial corecţii ample, revenirea imediată a depăşit estimările multora dintre noi. Dacă indicii americani şi cei din China sunt vedetele anului, nu acelaşi lucru putem să spunem despre Europa. Tot pe creştere a fost şi aurul care a atins pragul de 2.000 de dolari per uncie în vară, în timp ce petrolul a suferit un recul important. Finalul anului pare pare astfel un exerciţiu greu de analizat, cu atât mai puţin de estimat."

Bogdan Maioreanu: "În momentul în care scriu aceste rânduri suntem în mijlocul a două evenimente de risc extrem de importante: alegerile din SUA şi pandemia de COVID-19. Amândouă au potenţialul să ridice sau să prăbuşească pieţele financiare. Alegerile din SUA vor crea oportunităţi de investiţie datorită incertitudinilor din piaţă oferind discount-uri bune pe acţiuni atât în SUA, cât şi pe pieţele europene. Aceeaşi situaţie poate fi observată şi la indici. Dar contextul generat de alegeri va fi destul de limitat în timp, iar incertitudinea alimentată de pandemie va mai dura. În perioada aceasta, sunt câteva industrii care merită atenţie mai ales în contextul pandemiei: companiile de securitate cibernetică, tehnologiile noi care sprijină munca de acasă, inclusiv colaborarea în Realitatea Virtuală şi comerţul online. În plus, online-ul are nevoie de energie electrică. De aceea, urmăresc companii de distribuţie de electricitate şi producătoare de energie regenerabilă. Nu în ultimul rând, o industrie interesantă este cea medicală: companiile producătoare de vaccinuri şi medicamente şi cele producătoare de echipamente medicale."

Ştefan Iordan: "Ne aflăm aproape de finalul unui an foarte complicat, din toate punctele de vedere. Investiţional, acest an a fost un rollercoster atât din punct de vedere financiar, cât şi din punct de vedere emoţional. În calitate de investitori, putem privi această evoluţie a pieţei ca pe o oportunitate. Este de

Claudiu Cazacu: "Estimările actuale se îndreaptă spre un final de an dens în informaţii majore, în care segmentul digital şi tehnologic al pieţelor ar putea păstra un avantaj relativ faţă de piaţă, pentru o vreme, însă. În sectorul farma şi sănătate, o distincţie relevantă ar putea fi observată pentru segmentul de biotehnologie."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb