Zanzibar devine una dintre destinaţiile exotice preferate ale românilor în 2023

G.D.
Miscellanea #Turism / 19 aprilie 2023

Zanzibar devine una dintre destinaţiile exotice preferate ale românilor în 2023

Zanzibar, insula exotică care îmbină perfect istoria, cultura, plajele frumoase şi vegetaţia sălbatică diversă, aparţinând de statul african Tanzania, este din ce în ce mai atractivă pentru românii în căutare de aventură şi relaxare, conform unui comunicat remis redacţiei. În primul trimestru al anului 2023, numărul de turişti a crescut cu 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ceea ce demonstrează creşterea interesului pentru această destinaţie. Această evoluţie se datorează ridicării restricţiilor impuse de pandemie şi a recomandărilor pozitive ale turiştilor care au vizitat insula în perioada pandemiei. La ora actuală, peste 20 de investitori români deţin acum structuri de cazare pe această insulă.

Potrivit sursei citate, cel mai mare grup hotelier din Zanzibar deţinut de investitori români este "Mambo Hotels". Proiectul a debutat în 2021, în plină pandemie, iar prima locaţie deschisă a fost Mambo Beach Villas*, în Matemwe, o staţiune renumită pentru liniştea şi relaxarea pe care o oferă. Resortul deţinut de români se întinde pe o suprafaţă de 5.000 mp şi are o capacitate de 11 camere, sub formă de bungalow-uri.

A doua locaţie, Mambo Boutique Nungwi*, situată la un minut de plajă în staţiunea Nungwi, a fost deschisă în octombrie 2022. Această staţiune este cea mai căutată de turişti şi oferă o efervescenţă a vieţii de noapte şi un ocean puţin afectat de reflux. Boutique hotelul are o capacitate de 6 camere.

A treia locaţie, Mambo Inn Nungwi*, un hotel complet nou utilat, a fost inaugurată în luna februarie a acestui an, tot în zona Nungwi. Amplasat la doar 50 m de ţărmul oceanului, hotelul are o capacitate de 10 camere.

Mambo Ocean Resort**, situat în Pwani Mchangani, este cea mai mare locaţie deţinută de români şi va fi inaugurată pe data de 1 mai 2023. Resortul se întinde pe o suprafaţă de 13.000 mp şi oferă o capacitate de 21 de camere, inclusiv 8 camere deluxe. Pe lângă cele două piscine şi plaja privată, resortul are o grădină exotică şi două restaurante, unul fiind amplasat chiar pe plajă.

Această destinaţie exotică este tot mai populară printre turiştii români, care sunt atraşi de frumuseţea locului şi de costurile mai mici faţă de alte destinaţii exotice. De asemenea, Zanzibar primeşte mulţi turişti francezi, care sunt încântaţi de simplitatea şi frumuseţea locurilor de aici. În general, majoritatea turiştilor sunt europeni, dar sunt prezenţi şi turişti din alte ţări, subliniază sursa citată.

Comunitatea de români stabiliţi în Zanzibar deţine nu doar hoteluri, ci şi alte afaceri şi mulţi locuiesc aici cu familia. Încă există români care deţin hoteluri în alte staţiuni, precum Paje, Jambiani sau Kiwenga.

Deşi perioada de Paşte nu reprezintă un moment de vârf pentru turiştii români în Zanzibar, cei care au ales să petreacă această sărbătoare aici au fost întâmpinaţi cu preparate şi atmosferă de Paşte. Într-un an anterior, turiştii români au beneficiat de o gamă variată de preparate şi au împărtăşit experienţe autentice, făcând sărbătoarea şi mai specială.

"În timp ce multe destinaţii exotice se concentrează pe lux şi exclusivitate, Zanzibar se diferenţiază prin autenticitatea şi simplitatea sa. Insula emană o energie pozitivă şi unică în lume, fiind o perfectă comuniune a omului cu natura. Turiştii care aleg să viziteze insula înţeleg că viaţa înseamnă mult mai mult decât bani, tehnologie sau branduri şi că bucuria şi fericirea sunt obţinute prin simpla apreciere a lucrurilor importante din viaţă. Această destinaţie exotică unică este cu adevărat un loc de refugiu pentru cei care caută să evadeze din agitaţia oraşelor şi să se bucure de frumuseţea naturală a lumii", declară Mihai Ioniţă, iniţiatorul şi reprezentantul grupului hotelier Mambo în Zanzibar.

Destinaţia preferată de vacanţă a românilor se îndreaptă tot mai mult către insula exotică Zanzibar. În ultimii trei ani, peste 20 de investitori români şi-au pus amprenta pe piaţa hotelieră locală, demonstrând încrederea în potenţialul acestei destinaţii. Dacă te gândeşti să îţi petreci următoarea vacanţă în acest colţ de rai, ai nevoie de informaţii clare şi la obiect despre costurile implicate.

Începând cu biletul de avion, trebuie să ţii cont că preţurile variază între 600 şi 1000 de euro de persoană, în funcţie de compania aeriană aleasă şi perioada de călătorie. În privinţa cazării, alege cu încredere perioadele iunie-septembrie sau decembrie-martie, când este sezonul estival, iar preţurile la hoteluri sunt mai accesibile. Un sejur într-o cameră de 3 poate costa în medie 40-60 dolari/zi, iar la un hotel de 5 exclusivist cu all-inclusive, tarifele pot ajunge până la 300-500 dolari/zi.

Dacă eşti un explorator înrăit şi îţi doreşti să încerci street food-ul local, ai putea cheltui undeva între 1-2 dolari pentru o masă. Dacă preferi să mănânci la un restaurant normal, tarifele se ridică la 8-12 dolari/persoană. Pentru excursii, un pachet de bază costă în medie între 250-300dolari de persoană, pentru 5 zile de activităţi. Dacă vrei să mergi într-un safari, preţurile pornesc de la 350-400 dolari pentru o zi, în funcţie de durata excursiei.

Toate aceste costuri se adună, iar preţul unui sejur de 7 zile pentru două persoane, excluzând biletul de avion, ajunge undeva la 1.500 dolari.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. M-am întors recent din paradisul numit Zanzibar și afirm cu mîna pe inimă că este unul din cele mai frumoase, interesante,deosebite și virgine locații turistice din lume. Totul este original, adevărat, fara betoane și sticlă. Căsuțe cochete specifice arhitecturii locale te surprinde cu dotările moderne din interior, oameni deschiși, primitori, și politicosi te întîmpina la tot pasul. Mîncare specifică bazată in special pe fructe, pește și fructe de mare este un adevărat deliciu. Excursii interesante, in special safari in parcul Mikumi din Tanzania este o experiență unică. Vă recomand din inima aceste minunate locuri in care m-aș întoarce oricînd. Toate cele trei locații amintite oferă condiții deosebite.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb