Zăpada post-electorală se îndepărtează mai greu

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 13 decembrie 2012

Zăpada post-electorală se îndepărtează mai greu

A nins în decembrie. Pentru orice om care cunoaşte puţin anotimpurile, nu este o surpriză. Pentru cetăţenii care ştiu că acest lucru s-a produs imediat după alegeri, este motiv de reală îngrijorare. Dincolo de declaraţiile sforăitoare ale edililor şi miniştrilor, realitatea din teren după primul viscol al sezonului, care a atins o mare parte a ţării, este una foarte departe de aşteptări. Probabil vor fi demişi câţiva directori, se vor face nişte şedinţe, dar la următorul viscol se va constata că nimic nu s-a schimbat. Dacă zăpada ar fi venit înainte de Moş Nicolae cu siguranţă că şoselele ar fi arătat perfect, cum a venit înainte de Moş Crăciun lucrurile arată cum arată. Cei doi Moşi care aduc cadouri nu au niciun merit şi nicio vină, doar că 6 decembrie a picat în plină campanie electorală, iar Crăciunul cade după alegeri, când aleşii sunt deja cu sacii în căruţă. Primarii, instalaţi de şase luni, par să nu se fi obişnuit cu noile fotoloii iar miniştrii sunt la final de mandat aşa că aleşii au alte griji decât cele ale cetăţeanului simplu.

La 20 de ore de la începerea vis-colului, care din fericire nu a fost foarte puternic, şi 4-5 ore de la oprirea ninsorii, CNADNR ne informa că "circulaţia este îngreunată din cauza zăpezii pe şase drumuri naţionale din judeţele Timiş, Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Hunedoara şi Vâlcea, iar pe DN 2A, în Ialomiţa, traficul este blocat din cauza unui autotren care a derapat şi a blocat ambele sensuri. Totodată, pe autostrăzile A1, A2, A3 şi pe zeci de drumuri naţionale din toate judeţele este zăpadă între unu şi cinci centimetri". De asemenea, reprezentanţii CFR Călători au anunţat că trenurile pot avea în-târzieri, circulaţia feroviară des-fă-şurându-se în condiţii de iarnă.

Nici în Capitală situaţia nu se prezenta mai bine, cu excepţia câtorva bulevarde, marea majoritate a drumurilor erau acoperite cu zăpadă sau poduri de gheaţă, circulaţia desfăşurându-se în condiţii grele. Chiar dacă, în sfârşit, oamenii au înţeles că trebuie să cureţe trotuarele din faţa caselor sau blocurilor, nici traficul pietonal nu se des-făşura foarte bine, existând numeroase porţiuni deszăpezite "la talpă".

În ceea ce priveşte comunicatele, deszăpezirea se desfăşura foarte bine şi în Bucureşti, peste 320 de utilaje cu pluguri acţionau în Capitală pentru deszăpezirea arterelor principale, urmând ca, ulterior, să fie împrăştiate, din nou, materiale antiderapante, anunţau reprezentanţii municipalităţii. Ca să ne facem o idee despre câţi bani se cheltuiesc pentru ca teoretic să putem să ne deplasăm normal şi în timpul iernii, Capitala are la dispoziţie 591 de utilaje, 3.314 angajaţi ai operatorilor de salubrizare şi aproape 30.000 de tone de material antiderapant. Ca într-o poveste fără sfârşit, primarul general Sorin Oprescu a cerut, miercuri dimineaţă, firmelor de deszăpezire să intervină pe toate străzile secundare şi arterele de legătură din Capitală şi să se acţioneze cu material antiderapant pe trotuare, în staţiile şi refugiile RATB care nu au fost curăţate: "Rog operatorii de deszăpezire să împrăştie material antiderapant, atât timp cât vremea ne permite şi nu ninge, să se acţioneze pentru dislocarea podurilor de gheaţă care deja au început să se formeze şi, mai ales, să se ocupe de curăţarea trotuarelor. De asemenea, ori de câte ori va fi nevoie, îi rog pe operatori să ceară sprijinul Poliţiei Rutiere sau al Poliţiei Locale, în aşa fel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii normale". Comunicarea este din ce în ce mai bună, execuţia încă scârţie.

Din fericire pentru autorităţi, următorul cod este dat pentru vreme geroasă, care nu poate fi combătute cu utilaje şi lopeţi, pentru următoarele ore anunţându-se temperaturi de până la minus 20 de grade Celsius, în Bucureşti, pe timpul nopţii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb