ZBORUL MH17: Căutările la locul tragediei vor dura mai multe săptămâni

A.C.
Internaţional / 2 august 2014

Căutările "foarte dificile" efectuate de experţii internaţionali la locul prăbuşirii avionului malaezian în estul Ucrainei vor dura "cel puţin câteva săptămâni", a anunţat poliţia olandeză, potrivit AFP, citat de Agerpres.

"Încă nu este posibil să spunem când ne vom termina activitatea la locul în cauză, deoarece depinde de circumstanţele generale, de situaţia în termeni de securitate", a declarat şeful misiunii olandeze, Pieter-Jaap Aalbersberg, în cursul unei conferinţe de presă organizate la Kiev.

"Ne aşteptăm ca totul să dureze cel puţin câteva săptămâni", a adăugat el, precizând ulterior că aceasta se va întâmpla cu condiţia ca echipa să fie în măsură să lucreze la capacitate maximă.

Ieri, o echipă formată din aproximativ 70 de inspectori olandezi şi australieni a reuşit pentru prima dată să ajungă la locul unde se află resturile avionului Boieng 777 care asigura zborul MH17 al companiei Malaysia Airlines, doborât de o rachetă în zona separatistă, pe 17 iulie, cu 198 de persoane la bord, dintre care 193 de cetăţeni olandezi. Guvernul de la Haga a făcut cunoscut că experţii au recuperat rămăşiţe omeneşti.

Este vorba numai despre "resturi umane", şi nu de corpuri, a precizat Pieter-Jaap Aalbersberg, la mai mult de două săptămâni de la producerea catastrofei, când temperaturile în regiune depăşesc 30 de grade în timpul zilei.

"Începând de mâine, resturile umane vor fi băgate în camioane frigorifice şi transportate la Harkov", în zona controlată de Kiev în estul Ucrainei, a explicat poliţistul olandez.

"La Harkov, echipa de specialişti olandezi, australieni şi malaezieni este pregătită să transfere în Olanda rămăşiţele şi lucrurile personale pentru o primă examinare medico-legală", a mai afirmat el.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb