Zeci de angajaţi şi-au reclamat şefii la ITM Buzău

Ana Felea
Companii / 9 iulie

Zeci de angajaţi şi-au reclamat şefii la ITM Buzău

Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Buzău a desfăşurat controale ample în luna iunie la zeci de agenţi economici din judeţ după ce aceştia din urmă au fost reclamaţi de proprii angajaţi. Sesizările primite de inspectorii de muncă vizau nereguli grave precum neîntocmirea contractelor de muncă sau nerespectarea programului legal de lucru.

ITM Buzău anunţă: "În luna Iunie 2024, la Inspectoratul Teritorial de Muncă Buzău au fost înregistrate 38 de petiţii în domeniul relaţiilor de muncă. Au fost reclamate aspecte referitoare la neacordarea drepturilor băneşti, nereguli privind timpul de muncă şi timpul de odihnă, cazuri de muncă nedeclarată sau alte aspecte din domeniul relaţiilor de muncă. De asemenea, au fost înregistrate un număr de 26 de solicitări scrise de informaţii din partea unor persoane fizice sau juridice în ceea ce priveşte aplicabilitatea legislaţiei muncii în domeniul relaţiilor de muncă în contextul dinamicii modificărilor accelerate a acesteia precum şi alte date comunicate în baza protocoalelor".

Pe de altă parte, în urma controalelor, inspectorii de muncă au descoperit zeci de persoane care munceau, deşi nu aveau forme legale întocmite, conform normelor în vigoare în România. Cele mai multe nereguli au fost constatate la angajatori din domeniile prestări servicii, comerţ şi HoReCa.

"Au fost identificaţi 13 angajatori care nu au încheiat cel târziu în ziua anterioară începerii activităţii în forma scrisă contract individual de muncă, prin consimţământul părţilor, au primit la muncă lucrători fără transmiterea elementelor contractului individual de muncă în Revisal, au primit la muncă salariaţi în perioada în care aceştia aveau contractual individual de muncă suspendat, au primit la muncă persoane cu depăşirea duratei timpului de muncă stabilit prin contractele de muncă cu timp partial pentru un număr de 19 persoane primite la muncă în domeniile comerţ, restaurante, prestări servicii", se arată în comunicatul trimis de ITM.

Faptele angajatorilor au fost sancţionate de inspectorii de muncă prin aplicarea de amenzi în cuantum de 360.000 de lei. De asemenea, s-au dispus măsuri obligatorii de respectare a prevederilor legale în vigoare.

Pe timpul controlului din luna iunie au fost verificaţi, în total, 115 agenţi economici din tot judeţul. La final, totalul amenzilor s-a ridicat la 425.000 de lei (dintre care 360.00 doar pentru munca la negru). 31 de angajatori au primit fie amenzi şi măsuri cu termene concrete de realizare pentru remedierea neconformităţilor constatate de inspectorii de muncă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb