Zelenski cere noi sancţiuni la adresa Rusiei şi consideră că un armistiţiu nu face decât să înrăutăţească situaţia

G.D.
Internaţional / 19 noiembrie 2022

Zelenski cere noi sancţiuni la adresa Rusiei şi consideră că un armistiţiu nu face decât să înrăutăţească situaţia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut ieri noi sancţiuni din partea Occidentului în contextul atacurilor masive cu rachete ale Rusiei asupra Ucrainei, informează dpa, conform Agerpres.

"Este necesar un nou pachet de sancţiuni europene", a spus preşedintele Zelenski într-un mesaj video adresat studenţilor irlandezi."Agresiunea rusă nu se opreşte nici măcar o singură zi. Aşa cum minciunile ruseşti adresate lumii nu se opresc niciodată. Prin urmare, pentru toate acestea presiunea internaţională asupra Rusiei nu ar trebui să se oprească nici măcar o singură zi", a spus preşedintele Zelenski.

Preşedintele ucrainean a acuzat Moscova că a încălcat declaraţia finală a summit-ului G20 din Bali, care a fost susţinută şi de Rusia, în numeroase puncte. Declaraţia a subliniat importanţa dreptului internaţional şi a unui sistem multilateral ca garanţi ai păcii şi stabilităţii. Cu toate acestea, Rusia continuă să distrugă relaţiile internaţionale în timp ce pretinde că luptă împreună cu toţi ceilalţi împotriva acestei destabilizări, a spus el. Moscova îşi mobilizează toate resursele "pentru a deveni cel mai mare stat terorist din istorie", a susţinut preşedintele Zelenski.

Tot ieri, în declaraţiile difuzate la forumul internaţional de securitate din Halifax, Canada, preşedintele Volodimir Zelenski a respins ideea unui armistiţiu de scurtă durată cu Rusia, argumentând că aceasta nu ar face decât să înrăutăţească lucrurile."Rusia urmăreşte acum un scurt armistiţiu, un răgaz pentru a-şi recăpăta forţele. Ar putea fi văzut ca sfârşitul războiului, dar un astfel de răgaz nu va face decât să înrăutăţească situaţia"."O pace cu adevărat reală, durabilă şi cinstită nu poate veni decât din distrugerea completă a agresiunii ruse", a adăugat el.

Casa Albă a reiterat ieri că doar preşedintele Volodimir Zelenski este în măsură să aprobe deschiderea negocierilor dintre Ucraina şi Rusia, respingând orice idee de presiune în această direcţie asupra Kievului din partea SUA.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. UE nu mai are ce sanctiuni sa dea Russiei... Eventual sa renunte la toate inainte de sosirea iernii pentru ca asa cum am observat acestea se intorc impotriva europenilor...Zelenscki dute si fa pace cu Putin daca nu vrei sa ramai fara Ukraina.... Gata nu mai impresionezi pe nimeni cu circul tau ieftin... Hai fuguta la Putin....

    1. Putin ii terminat. Ca un antrenor la Steaua care a pierdut meciuri cu echipe mult mai mici timp de 8 luni consecutiv.( a pierdut batalia pentru Kiev, a pierdut Hersonul, si in general dupa ce se lauda ca in 3 zile ia Ucraina, in 3 ore Romania etc, dupa 8 luni inca totul e indecis desi a mai bagat 300000 de rezerve in razboi). Loser. Si loserii nu raman in job.Nu in vremurile noastre. E un lider prost, care a pariat viitorul Rusiei pe faptul ca Zelenski va fugi, si ucrainienii ii vor primi pe rusi cu flori. Fara plan B. Era un om politic respectat in lume si dadea bine in Rusia ca era prieten cu Merkel si altii dar acum nu mai are curaj sa iasa din" casa", si cand merge undeva e bataia de joc(lasat sa astepte, pus pe canapea etc. ) He's a dead man walking.

    Cum coboară temperatura mai mult, cu atât mai mult vom simți rezultatele sancțiunilor(in buzunare) și mai avem până se încălzește din nou și dacă nu se sfârșește conflictul o sa avem o iarnă și mai grea anul viitor. Acum depinde cine unde locuiește, că și în România exista vreo 10 grade între diferite localități.

    Zele i-a bântuit acum și pe studenții irlandezi :))

    Vizionarea o fi fost obligatorie sau ca pedeapsă pentru studenții codași.

    Zele e un adevărat spam :) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb