Zelenski consideră că încă nu este momentul potrivit pentru negocieri de pace cu Rusia

G.D.
Internaţional / 27 iunie 2022

Zelenski consideră că încă nu este momentul potrivit pentru negocieri de pace cu Rusia

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski le-a spus astăzi şefilor de stat din ţările G7, cărora li s-a adresat prin videoconferinţă la summitul lor, că nu este momentul potrivit pentru negocieri cu Rusia, el considerând că Ucraina trebuie mai întâi să-şi consolideze poziţia pe plan militar înainte de a relua aceste negocieri, a transmis preşedinţia franceză, potrivit Agerpres.

''Preşedintele Zelenski le-a dat tuturor un răspuns care a fost foarte clar, şi anume că încă nu este momentul potrivit pentru negociere, Ucraina va negocia când va fi în poziţia să facă acest lucru, adică atunci când ea va fi restabilit o poziţie de forţă'' pe plan militar, precizează Palatul Elysee.

Preşedintele Zelenski a insistat asupra ''necesităţii unui sprijin deplin, foarte operaţional pentru Ucraina'', care să-i permită ''restabilirea integrităţii teritoriale'' a ţării şi a cerut în acest scop mai multe echipamente militare ''astfel încât Ucraina să poată opri înaintarea Rusiei şi să-i împingă pe ruşi dincolo de liniile (frontului) din februarie'', când a început agresiunea rusă împotriva Ucrainei, mai menţionează preşedinţia franceză.

Aceasta adaugă că preşedintele francez Emmanuel Macron ''a spus foarte clar că nimic din ceea ce priveşte Ucraina nu va fi decis fără Ucraina'' şi că acesteia îi ''revine să stabilească momentul când poate intra în negocieri cu Rusia''.

Negocierile de pace ruso-ucrainene sunt în prezent suspendate, situaţie confirmată de ambele părţi. După reuniunea de la Istanbul din 29 martie nu a mai avut loc nicio întâlnire faţă în faţă între cele două delegaţii. Discuţiile au continuat o perioadă online după acea dată, dar fără progrese. Rusia a acuzat Ucraina că a revenit asupra unor propuneri formulate la Istanbul şi presupune că aceste schimbări de poziţie sunt rezultatul unor influenţe ale Washingtonului asupra Kievului.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. Asta viseaza cai verzi pe pereti,rusii cuceresc localitate dupa localitate,inainteaza incet dar sigur si el vorbeste despre restabilirea integritatii teritoriale.Cum,cu cine,cu ce,cand?Sa dea Dumnezeu sa reuseasca dar mie mi se pare o utopie.Poate spera sa atraga si alte state in conflict,sa declanseze un nou razboi mondial,rusii sa piarda si ei sa-si recapete teritoriile fiindca altfel nu au cum.

    1. Cu argumentele astea acum ar fi trebuit ca toti pamantenii sa vorbeasca germana, italiana si japoneza, bine, doar urmasii celor care scapau de camerele de gazare si de alte atrocitati aplicate de cei "alesi" celor "inferiori"

    Cand nu o sa mai aiba pe cine trimite in transeele tocate de rusi cu artileria, atunci o sa fie timpul pentru negocieri de pace.

    Daca o sa mai aiba ce negocia.  

    Mai pe la 50% din teritoriu o sa il apuce negocierile, asta daca nu se revolta populatia impotriva lui. Semne ar fi prin Kiev si Lvov, pe care presa straina nu le spune.

    Când n or mai fi orașe în picioare, populația plecata în proporție de 50% și infrastructura praf atunci e cel mai bun moment.

    Sigur că nu e momentul pentru negocieri zice Zelenski.

    Mai așteaptă tataie să încheie rușii războiul în E și să-și orienteze invazia și spre zona Odesei, tăind complet ucrainienilor ieșirea la mare.

    După ce ocupă și Odesa, poate, poate cine știe, Zelenski poate considera că-i moment prielnic pentru negocieri.... 

    Zelenscki nu mai gandeste ca un om normal...Omul este dus cu capul.. Russia lasa Ukraina fara teritoriu si el viseaza.. Odata cucerit teritoriul de armata rusa ramane la Russia.. Nu ii mai scoate nimeni de acolo.. Putin nici nu sta de vorba cu mascariciul Zelenscki...

    1. Obiceiul rusilor e sa nu mai dea pe ce pun mana!

      S au pacalit cu Ua ca le au dat tertorii luate de la Ro,Pl,dar de data asta,cu Ua nu se mai inteapa! 

    Lumea chiar crede ca ei decid treaba asta? Declaratia asta e PR.

    1. PS: Poza din articol este din filmul in care a fost actor, nu?

    Probabil ca va dori sa inceapa negocierile, cand rusii vor intra cu buldozerele sa niveleze terenul... Iar atunci va fi prea tarziu. Totusi rusii s-au tacanit de trag in mall-uri, sau la subsol erau depozite de munitie, sau de armament? Nu înțeleg de ce se comporta si manifesta astfel. Este drept ca nu ajung informatii cu punctul lor de vedere, dar de... si la noi ca si la ei functioneaza propaganda si limitarea lor.

    Iar Zelenski ar trebui sa se intoarca la actorie... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb