Zelenski primeşte la Paris sprijin din partea aliaţilor, cere armament greu şi avioane

G.D.
Internaţional / 9 februarie 2023

Zelenski primeşte la Paris sprijin din partea aliaţilor, cere armament greu şi avioane

Preşedintele francez Emmanuel Macron l-a asigurat ieri seară, la Paris, pe omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, de "hotărârea" sa de a "însoţi" Ucraina "spre victorie" şi de disponibilitatea sa de a continua livrările de arme franceze către Ucraina, la aproape un an după debutul invaziei ruse, scrie AFP, conform Agerpres.

"Suntem alături de Ucraina. Cu fermitate. Şi cu hotărârea de a o însoţi spre victorie şi restabilirea drepturilor sale legitime", a spus el. "Vom continua efortul" în ceea ce priveşte livrările de mijloace de apărare", a adăugat şeful statului francez.

Volodimir Zelenski, care a sosit la Paris ieri seară pentru o cină cu omologul său francez Emmanuel Macron şi cu cancelarul german Olaf Scholz, a cerut armament greu şi avioane "cât mai curând posibil".

"Cu cât Ucraina primeşte mai devreme arme grele cu rază lungă de acţiune, cu cât piloţii noştri primesc mai repede avioane, cu atât mai devreme se va încheia această agresiune rusă şi ne vom putea întoarce la pace în Europa", a declarat Zelenski la Palatul Elysee.

La rândul său, cancelarul german Olaf Scholz i-a dat asigurări preşedintelui ucrainean că aliaţii îi vor sprijini ţara, inclusiv militar, "atât timp cât este necesar" pentru a respinge invazia rusă.

"Suntem angajaţi alături de Ucraina (...) şi, de asemenea, am sprijinit Ucraina prin ajutor financiar, ajutor umanitar şi armament, artilerie grea, apărare antiaeriană şi, mai recent, livrarea de tancuri de luptă şi vom continua să facem acest lucru atât timp cât este necesar", a afirmat cancelarul german într-o conferinţă de presă la Paris alături de preşedinţii francez şi ucrainean.

Volodimir Zelenski a fost ieri la Londra, unde a obţinut din partea Marii Britanii promisiunea pregătirii piloţilor militari ucraineni pentru folosirea unor avioane de luptă occidentale.

De la Paris, el va pleca la summitul celor 27 de şefi de stat şi de guvern ai statelor UE care va avea loc astăzi la Bruxelles.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Europa prin anglia , franta si germania isi exprima sprijinul neconditionat pentru victoria ukrainei in fata agresiunii barbare si criminale a rusiei . Este de apreciat frontul comun impotriva rusiei si faptul ca indiferent de costuri ajutorul pt ukraina nu se va opri . In acelas timp rusia trebuie sa returneze romaniei tezaurul pe care la furat de la tara noastra 120 tone aur . Partidul extremist si pro rus AUR trebuie scos in afara legii . URGENT !

    VOTAM ALIANTA USR- 

    - FORTA DREPTEI -REPER !

     

    1. Da, uite sprijinul.... tanc de jucarie.

      On the evening of February 7, it became known that the Minister of Defence of Germany Boris Pistorius was in Kyiv; he brought the symbolic "Leopard 2", a toy tank 

      limitat esti coane!

      tezaurul este pa,acum 8 decenii te ai dus peste rusi sa-i bati si te ai intors ba in Siberia, ba in div Tudor Vladimirescu si cei mai multi sub pamant la Cotul Donului ,Odesa si Stalingrad! 

      cand pierzi in viata,pierzi ,iar tezaurul este pierdut definitiv pt ca rusul ti a calculat daunele facute prin razboi de ti-a mai luat si petrol,lemn inca 20 de ani ca daune de razboi!

      vai de REPARUL tau! 

      Succes

    Slava Olena

    Nu o sa avem pace pana cand nu o sa aiba si ei nucleare. Atunci vor fi la egalitate.

    1. Da! Da! Sa dea NATO arme nucleare Ukrainei!

      PS: Esti bolnav rau la cap 

    Razboiul NUCLEAR sa traiasca,

    slava ukri

    vrem sa murim ptr. Ucraina 

    Limbricul circar si-a facut un obicei de a cersi in stanga si in dreapta, arme din ce in ce mai performate! A cerut si arma nucleara, dar i-au dat peste nas aia din Vest: pleaca nebune de-aici cu delirul tau, caci astfel intram cu totii in Apocalipsa nucleara!

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb