Grupul de companii Zentiva din România, unul dintre cei mai importanţi producători de medicamente generice pe plan local, investeşte în protejarea mediului printr-un proiect dedicat albinelor şi echilibrului ecosistemelor. Prin iniţiativa "Adoptă un stup", Zentiva contribuie la creşterea populaţiei de albine şi susţine apicultura locală responsabilă, alăturându-se eforturilor globale de conservare a biodiversităţii, conform unui comunicat transmis redacţiei.
Prin acest proiect, compania sprijină dezvoltarea stupinelor sustenabile şi monitorizarea impactului albinelor asupra mediului, prin soluţii tehnologice avansate. Programul include utilizarea senzorilor IoT şi a inteligenţei artificiale pentru a colecta date despre sănătatea coloniilor de albine, polenizarea plantelor şi impactul factorilor de mediu asupra acestora. Astfel, Zentiva contribuie la protejarea albinelor, precum şi la generarea de date valoroase pentru cercetare şi protecţia mediului. În 2025, proiectul finanţează 5 apicultori locali independenţi şi sprijină îngrijirea în mod sustenabil a stupilor, contribuind astfel la salvarea a 900.000 de albine şi la polenizarea naturală a culturilor agricole.
"Protejarea biodiversităţii este un pilon important al acţiunilor noastre de sustenabilitate. Prin alăturarea în proiectul "Adoptă un stup" ne dorim să contribuim la menţinerea echilibrului în natură, astfel încât viitorul să fie mai sigur pentru noi şi generaţiile următoare. Recunoaştem rolul major pe care îl au albinele şi apicultorii în păstrarea echilibrului general şi în susţinerea vieţii în modul cel mai pragmatic", a declarat Simona Cocoş, Director General Zentiva România şi Republica Moldova.
Angajamentul Zentiva faţă de sustenabilitate integrează iniţiative de reîmpădurire, reducerea deşeurilor şi gestionarea responsabilă a resurselor. Ca exemplu, în perioada 2019-2024, în România, Zentiva a plantat în România 145.000 de copaci în areale defrişate din Munţii Făgăraş. Grupul îşi propune să devină neutru din punct de vedere al emisiilor de carbon pentru Scop 1 şi 2 până în 2030.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 09.04.2025, 14:06)
E o plăcere să vezi cum companii chimice, petroliere, auto etc. se ocupă de protectia naturii?!!!!