ZIARUL BURSA

15 iulie 2021
Ediţia din 15.08.2024
ASF a oferit piaţa de capital pe tavă domnilor Lakis şi Juravle

ASF a oferit piaţa de capital pe tavă domnilor Lakis şi Juravle

Cătălin BuzdeaPiaţa de Capital / 15 iulie 2021

Un grup care se hrăneşte din SIF-uri a devenit una dintre cele mai importante forţe ale bursei noastre şi este în plină expansiune 

Prin 2020, când m-am trezit că deţin acţiuni la o companie, SIF Oltenia (SIF5), controlată din umbră de un infractor, mi-am tot pus întrebarea cum de într-o ţară membră de ani buni a Uniunii Europene este posibil aşa ceva.

Marius Călin

"Susţinem creativitatea împotriva pasivităţii de orice fel"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 15 iulie 2021

(Interviu cu arhitectul Marius Călin, Principal la X Architecture & Engineering) 

Reporter: Clădirile dezvoltate de One United Properties se disting foarte clar în arhitectura oraşului. Ce au în comun spaţiile construite de One United Properties, nu numai din punct de vedere al urbanismului, ci şi al practicii arhitecturale?

Marius Călin: Înţelegerea transformării şi descoperirea, evidenţierea noului Bucureşti. Proiectarea în arhitectură este o operaţiune radiară, exploratorie şi de echipă în toate sensurile - şi astfel sunt şi viziunea şi realizările ONE United Properties şi X Architecture & Engineering Consult S.R.L.

BCE a lansat proiectul privind euro digital

BCE a lansat proiectul privind euro digital

A.V.Internaţional / 15 iulie 2021

Faza de cercetare a proiectului va dura 24 de luni Designul monedei se va baza pe preferinţele utilizatorilor şi pe sfaturile comercianţilor şi intermediarilor Un euro digital ar completa numerarul, nu l-ar înlocui 

Consiliul guvernatorilor Băncii Centrale Europene (BCE) a lansat, ieri, cel mai important proiect al său de la introducerea monedei unice europene, cel privind euro digital, care va începe cu o fază de cercetare, urmată de teste.

De ce se laudă BNR că are credibilitate în timp ce ne spune că nu poate opri creşterea preţurilor?

Călin RecheaBănci-Asigurări / 15 iulie 2021

Călin Rechea

Prima jumătate a anului s-a încheiat cu o nouă creştere peste aşteptări a inflaţiei, care a ajuns la o rată anuală de 3,9% în iunie 2021, pe fondul unei creşteri lunare de 0,3%. Media creşterilor lunare de ultimele şase luni a fost de 0,56%, de peste două ori mai mare decât media din aceeaşi perioadă a anului trecut, de 0,26%. Dacă media lunară de 0,56% se va menţine până la sfîrşitul anului, atunci rata anuală a inflaţiei va fi de 5,9% în septembrie 2021 şi de 6,9% în decembrie 2021. Ultima prognoză a BNR pentru decembrie 2021 este de 4,1%.

Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor

Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor

George MarinescuFonduri Europene / 15 iulie 2021

Educaţia utilizatorilor serviciilor de micromobilitate, condiţie imperativă privind siguranţa traficului rutier 2270 de accidente grave, 387 de morţi şi 1359 de răniţi grav - o statistică sumbră privind nerespectarea regulilor de circulaţie în domeniul micromobilităţii 

Autorităţile locale vor putea, prin intermediul fondului de dezvoltare inclus în Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, să realizeze proiecte de mobilitate verde şi smart-city, a afirmat, ieri, prim-ministrul Florin Cîţu, la dezbaterea online "SMART CITY: Micromobilitatea, o necesitate pentru dezvoltarea sustenabilă a oraşelor", organizată de Coaliţia pentru Economia Digitală.

Bursa din Elveţia va lansa un nou segment pentru IMM-uri

AŞTEAPTĂ APROBAREA AUTORITĂŢILOR Bursa din Elveţia va lansa un nou segment pentru IMM-uri

Alina VasiescuInternaţional / 15 iulie 2021

SIX Swiss Exchange trece actuala platformă a Bolsas y Mercados Espanoles pe o versiune a platformei sale existente, stabilind viitorul loc de tranzacţionare configurat pentru ambele entităţi, ca urmare a achiziţiei pieţei din Madrid 

Bursa elveţiană, SIX Swiss Exchange, va lansa un nou segment de piaţă de capital, Sparks, dedicat întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM-uri), după ce acesta va primi aprobarea autorităţilor de reglementare, potrivit anunţului făcut recent de SIX.

Restructurare drastică a Ministerului Economiei

Restructurare drastică a Ministerului Economiei

I.Ghe.Politică / 15 iulie 2021

Persoanele cu funcţii de conducere şi execuţie, afectate de disponibilizări 

Funcţiile de conducere din Ministerul Economiei vor fi reduse cu 39%, iar cele de execuţie cu 30%, a anunţat, ieri, ministrul de resort, Claudiu Năsui, care a precizat că acesta va fi unul dintre cele mai importante eforturi de tăieri de posturi din rândul instituţiilor statului din ultimii zeci de ani.

Sportivii tricolori pleacă la Jocurile Olimpice

O.D.Sport / 15 iulie 2021

Momentul aşteptat de mulţi dintre sportivi vreme de cinci ani a sosit. Primii componenţi ai Echipei Olimpice a ţării noastre vor decola azi spre Japonia, pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, a anunţat Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. Speranţele sunt mari, dar obiectivele fixate ţin cont de realitatea ultimilor ani, dar şi de contextual sanitar.

Reîntâlnirea cu suporterii

LIGA 1 Reîntâlnirea cu suporterii

O.D.Sport / 15 iulie 2021

Noua ediţie a Ligii 1 la fotbal debutează astăzi cu partida dintre FC Botoşani şi FCSB. După aproape un an şi jumătate, echipele au ocazia să joace în faţa unor tribune populate cu spectatori. Au mai existat câteva jocuri cu public, dar aceasta este prima etapă a campionatului intern în care spectatorii pot intra pe toate stadioanele.

Consumul de alcool, asociat cu cancerul

Consumul de alcool, asociat cu cancerul

O.D.Miscellanea / 15 iulie 2021

Consumul de alcool dăunează grav sănătăţii, se aude destul de des la radio sau TV. Avertismentul este unul general, dar specialiştii vin şi cu exemple clare. Circa 4% dintre cazurile de cancer depistate anul trecut în lume (740.000 de cazuri) sunt legate de consumul de alcool, inclusiv moderat, potrivit estimărilor Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului (CIRC).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Pieţele din Europa continuă să scadă

BURSELE LUMII Pieţele din Europa continuă să scadă

A.V.Internaţional / 15 iulie 2021

Bursele din Europa au scăzut şi ieri, în majoritate, în condiţiile în care tot mai multe date oficiale că inflaţia creşte la nivel mondial.

Euronext Paris

- În acest context, acţiunile lanţului francez de retail Carrefour SA au coborât cu...

PIAŢA VALUTARĂ  Euro a crescut la 4,9283 lei

Ana-Gabriela UngureanuBănci-Asigurări / 15 iulie 2021

Euro a crescut ieri, cu 0,05 bani faţă de leu, Banca Naţională a României (BNR) afişând un curs de referinţă de 4,9283 lei/euro.

Pe pieţele externe, ieri, în jurul orelor 16:30, un euro era tranzacţionat la 1,1820 dolari, în apreciere cu 0,37%...

Macro Newsletter 15 Iulie 2021

Macro Newsletter 15 Iulie 2021

Macroeconomie / 15 iulie 2021

Preţurile de consum din SUA şi-au accelerat creşterea anuală peste aşteptări şi în iunie 2021, până la 5,4%, cea mai mare rată a inflaţiei din 2008, de la 5% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 0,9%, după un avans de 0,8% în...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo