DIN 2035 CE vrea să interzică vânzarea de automobile noi pe benzină şi motorină

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional #Transporturi / 15 iulie 2021

CE vrea să interzică vânzarea de automobile noi pe benzină şi motorină

Comisia Europeană a propus, ieri, reducerea la zero a emisiilor de CO2 ale autovehiculelor noi din Uniunea Europeană, începând din 2035, ceea ce ar însemna interzicerea vânzării de noi automobile pe benzină şi motorină începând cu acea dată, informează AFP, conform Agerpres.

Pentru a accelera trecerea la vehiculele electrice, Executivul comunitar a propus o reducere cu 55% a emisiilor de CO2 ale noilor autoturisme începând din 2030, comparativ cu nivelul din 2021, şi o reducere de 100% începând din 2035. Tot pentru a stimula vânzarea de automobile electrice, Bruxelles-ul a propus o serie de măsuri legislative care ar cere statelor membre să instaleze staţii publice de încărcare de-a lungul drumurilor principale la o distanţă de maximum 60 de kilometri între ele, începând din 2025.

Aceste măsuri sunt destinate să contribuie la atingerea obiectivelor climatice ale UE, dar de ele vor beneficia şi cetăţenii, prin reducerea cheltuielilor energetice şi îmbunătăţirea calităţii aerului, a informat Comisia Europeană într-un comunicat de presă.

Aceste propuneri ale Comisiei trebuie, însă, să fie discutate cu statele membre şi Parlamentul European, ceea ce ar putea conduce la ajustări importante.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. "Ajustările importante" după "discuția" cu Statele membre și Parlamentul european...

    ar trebui să includă și interzicerea imediată ( pentru perioada 2021 - 2035) a producerii de motoare puternice, cu o cilindree mai mare de...1300—1500 cmc, mari consumatoare de carburant (benzină, motorină, metanol , etc.)...NUMAI pentru autoturisme.

    Iar pentru limitarea accidentelor și creșterea siguranței pe șosele, aceste motoare (inclusiv motocicletele) să nu poată să dezvolte o viteză mai mare de 130-150 km/oră. Această restricție e de dorit și pentru viitoarele /nou-construitele automobile electrice.  

    1. Restricția 130 - 140 km/oră să fie extinsă la scară globală. Sa nu se mai fabrice motoare pentru vehicule / autovehicule, capabile să depășească viteza de siguranță, 130-140 km/oră. Pt. tot ce rulează pe căi rutiere : motociclete, autoturisme, autoutilitare, autospeciale, autocamioane, TIR-uri... (exclus cele feroviare care pot atinge și viteza sunetului !)

      Să nu mai vedem la știri că un iresponsabil, un cocalar, o beizadea, un drogat, un alcoolic a fost înregistrat cu 112 sau 211 km pe oră... o pierdut controlul direcției, a intrat pe contrasens și... atâția morți, atâția răniți și 3, 14 ore carosabilul blocat. 

      ÎNSĂ mijloacele de deplasare rapidă  

      : pompieri, salvare, poliție, jandarmerie, cu trupe speciale militare sau de poliție.... să dispună de vehicule care pot depăși ,,viteza civililor,,. 

      Să mai adaug și că e necesară o lege unică/ globală de circulație rutieră, pentru toate țările?

      Și să se hotărască odată : să circulăm toți pe stânga, sau toți pe dreapta drumului ! Să fabricăm toți autovehicule cu volanul pe partea corectă! Să mai moară oameni din cauza "volanului pe dreapta"???  

    Acest CE pe cine reprezinta? Pe mine in nici un caz. Masinile electrice polueaza mai mult in peocesul de fabricatie si casare a lor. Despre ce vorbim.

    1. Aveti dreptate...numai k tb putina carte ca sa nu pui botu' la toate vrajelile CE care apropo, nici pe mine nu ma reprezinta! din partea mea DESFIINTAREA!!!

      Nasol, o sa ramai fara obiectul muncii, nu mai poti aduce rable poluante din Germania sa le revinzi ca noi la toti cocalarii mioritici...dar nu dispera, iohannis ti-a creat Proiectul «România Educată», ai ocazia sa-ti depasesti conditia de vagabond:-)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb