ZIARUL BURSA

10 iunie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

UN FENOMEN DE CARE SOCIETATEA ROMÂNEASCĂ NU POATE SCĂPA Funcţionarul public care se crede stăpânul publicului

Ben MadadiPiaţa de Capital / 10 iunie 2022

Recenta decizie a Autorităţii de Supraveghere Financiară prin care s-a oficializat inexistenţa conflictelor de interese între SIF-uri şi SAI-urile care votează la adunările generale ale SIF-urilor cu acţiunile SIF-urilor (cumpărate cu banii aceloraşi SIF-uri) nu ar trebui să fie privită de nimeni drept surpriză, deşi neregula este evidentă. Pur şi simplu, ASF continuă să presteze pentru Cooperativa!

Liviu Muşat

"Toate proiectele aflate în derulare în regiunea de dezvoltare Sud - Muntenia au o componentă smart"

A consemnat Emilia OlescuCompanii / 10 iunie 2022

(Interviu cu Liviu Muşat, directorul general al Agenţiei de Dezvoltare Regională Sud Muntenia) 

Reporter: După doi ani de pandemie, care sunt efectele asupra activităţii Agenţiei?

Liviu Muşat: În cei doi ani de când omenirea se confruntă cu pandemia de Covid 19, Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia şi-a adaptat din mers activitatea.

Sfîrşitul lumii la doi bani bucata

Cornel CodiţăEditorial / 10 iunie 2022

Cornel Codiţă

Toate se scumpesc pe lumea asta. Era să zic, fără excepţie. M-am oprit la timp. Mai sunt cîteva "mărfuri" al căror preţ continuă să scadă. Piaţa e inundată şi nimeni nu mai pare dispus să cumpere. Sau, oricît ar cumpăra, tot rămîne mai mult decît trebuie. Mult mai mult. Marfuri de doi bani bucata. Aproape pe degeaba. Una dintre acestea este şi "sfîrşitul lumii". Un fel de bau-bau menit să trezească, să sporească şi să facă permanentă groaza în sufletele şi minţile bieţilor locuitori ai planetei.

Economia Rusiei pierde 15 ani de câştiguri prin scăderea din 2022

INSTITUTUL INTERNAŢIONAL PENTRU FINANŢE PRECONIZEAZĂ: Economia Rusiei pierde 15 ani de câştiguri prin scăderea din 2022

A.V.Internaţional / 10 iunie 2022

Economia rusă va scădea cu 15% anul acesta şi cu 3% în 2023, deoarece efectele sancţiunilor occidentale, ale exodului companiilor, "migraţiei creierelor" ruseşti şi colapsului exporturilor vor şterge 15 ani de câştiguri economice, se arată într-un raport publicat de Institutul Internaţional pentru Finanţe (IIF), cel mai mare grup de lobby al sectorului financiar, transmite Reuters.

Invazia, varianta scurtă

Dan NicolaieOmul sf(M)inteste locul / 10 iunie 2022

Dan Nicolaie

Mijlocul săptămânii, e o seară obişnuită în Drumul Taberei, cartier mărginaş al Bucureştiului. Mă relaxam pe balcon, asistând la spectacolul obişnuit - copilul vecinilor de sus dărâma ceea ce încă a rămas nedărâmat folosindu-se pentru a zdrobi lucruri de pardoseala lui, tavanul meu, traficul aglomerat (chiar dacă acum avem metrou) mă ţine la punct cu repertoriul de înjurături, o gospodină executa o tocană pe care probabil a uitat-o, din nou, pe foc, soarele apune fără grabă. În această atmosferă idilică aud prima bubuitură.

Studenţii, revoltaţi din cauza taberelor

Studenţii, revoltaţi din cauza taberelor

O.D.Miscellanea / 10 iunie 2022

Studenţii au din nou un set de întrebări pentru autorităţi. Una ar fi - "Taberele studenţeşti, un nou eşec?", urmată de o alta - "Când veneam la cămin de acasă, aveam pachet de la părinţi, acum ... ne trebuie şi în tabără?".

Proiectul legii offset, pus în dezbatere publică

Proiectul legii offset, pus în dezbatere publică

GEORGE MARINESCUPolitică / 10 iunie 2022

Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei de apărare din Senat: "Nu mai putem funcţiona cu un cadru legislativ vechi, caduc, depăşit şi dovedit ineficient" Modificarea legii offset ar trebui să aducă 15 miliarde euro în industria naţională de apărare şi să creeze 20.000 de noi locuri de muncă Companiile care nu vor respecta clauzele de offset riscă excluderea timp de 5 ani de la orice achiziţie publică din ţara noastră 

Cadrul legal actual privind operaţiunile compensatorii este caduc şi are foarte multe goluri care creează excepţii ce conduc la invalidarea unor prevederi contractuale în favoarea statului român, a afirmat, ieri, Nicoleta Pauliuc, preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, cu prilejul dezbaterii "Legea offset-ului - sprijin important pentru creşterea rezilienţei României", eveniment în cadrul căreia a fost prezentată noua iniţiativă legislativă referitoare la operaţiunile compensatorii din achiziţiile militare.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 10 iunie 2022

MACRO NEWSLETTER 10 iunie 2022

Macroeconomie / 10 iunie 2022

Preţurile de consum din Ţările de Jos şi-au temperat creşterea anuală în luna mai 2022, până la 8,8%, de la 9,6% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi lunare de 0,6%, după un avans de 0,3% în luna anterioară.

Summitul B9 - preambul al Summitului NATO de la Madrid

Summitul B9 - preambul al Summitului NATO de la Madrid

GEORGE MARINESCUPolitică / 10 iunie 2022

La Bucureşti se desfăşoară astăzi Summitul B9 la care participă şefii de stat din cele nouă state membre Deşi trebuia să fie prezent fizic la summit şi Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, acesta nu mai vine la Bucureşti, din motive...  

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo