ZIARUL BURSA

21 decembrie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Ilustraţie de MAKE

ANALIZĂ ASSOCIATED PRESS: Supraveghere la nivel global, pe baza datelor colectate în pandemia Covid 19

George MarinescuInternaţional / 21 decembrie 2022

Zeci de mii de persoane au primit pe telefonul mobil mesaje prin care li se transmitea că au efectuat o activitate la o anumită oră sau că s-au relaxat la o cafea într-un centru comercial, arată o anchetă derulată timp de un an de jurnaliştii Associated Press, care afirmă că supravegherea persoanelor respective de către autorităţi se desfăşoară pe baza datelor personale colectate în pandemia Covid 19.

Sursa foto: facebook / Marcel Ioan Boloş

MARCEL BOLOŞ, MINISTRUL INVESTIŢIILOR ŞI PROIECTELOR EUROPENE: "Riscăm să pierdem 7,7 miliarde euro din fondurile europene, anul viitor"

George MarinescuFonduri Europene / 21 decembrie 2022

Cei 7,7 miliarde euro reprezintă aproape suma necesară pentru construirea autostrăzii Braşov-Comarnic Pierderea fondurilor este pusă pe seama slabei capacităţi administrative din teritoriu pentru absorbţia fondurilor europene POR şi POCU - programele unde se vor pierde cele mai multe sume din alocarea pentru perioada 2014-2020(+3)  

Riscul decomiterii fondurilor europene alocate ţării noastre pentru perioada 2014- 2020(+3) vizează anul viitor o sumă cuprinsă între 3,7 miliarde euro şi 7,7 miliarde euro, a atras atenţia Marcel Boloş, ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, în cadrul unei întâlniri informale cu reprezentanţii mass-media.

Dacă prostia ar durea...

Cornel CodiţăEditorial / 21 decembrie 2022

Cornel Codiţă

...Ar fi pline străzile de oameni care se tăvălesc pe jos în chinurile durerii. Şi, nu-i nimeni sigur că ar scăpa de o criză din asta, măcar într-o zi a anului, a lunii sau a săptămînii. Şi asta, nu doar în România. Dar pe noi, înainte de tot şi de toate, ea, România ne doare. Din marea grădină plină cu minuni sădite cu neobosită rîvnă de "aleşii" noştri se iţi zilele trecute încă o floare rară.

Tensiunile geopolitice şi creşterea dobânzilor au tăiat apetitul pentru IPO-uri

ÎN ACEST AN Tensiunile geopolitice şi creşterea dobânzilor au tăiat apetitul pentru IPO-uri

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 21 decembrie 2022

Numărul Ofertelor Publice Iniţiale la nivel global a scăzut cu 45% în 2022, conform EY Paul Go, EY Global IPO leader: "Condiţiile nefavorabile ale pieţei şi performanţa dezastruoasă a multor IPO-uri derulate în 2021 au afectat piaţa Ofertelor Publice Iniţiale, în acest an" Zero listări de companii în Piaţa Principală a BVB, în 2022 

Inflaţia la niveluri nemaiatinse de decenii, creşterea ratelor dobânzilor şi invazia Ucrainei de către Rusia, au tăiat puternic apetitul companiilor pentru Ofertele Publice Iniţiale (IPO-uri) în acest an, situaţie care probabil se va perpetua în 2023, conform firmei de consultanţă EY, scrie Business Insider.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 21 Decembrie 2022

MACRO NEWSLETTER 21 Decembrie 2022

Macroeconomie / 21 decembrie 2022

Încrederea mediului de afaceri din Germania a crescut şi în decembrie 2022, până la 88,6 puncte, cea mai mare valoare din ultimele 5 luni, de la 86,4 puncte în luna anterioară, în condiţiile în care indicele aşteptărilor pentru următoarele 6 luni...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo