Ziua Mondială a Libertăţii Presei marcată la Bucureşti

Ziarul BURSA #Media-Advertising / 4 mai 2005

Ziua Libertăţii Presei este marcată la Bucureşti printr-o tabără media desfăşurată sub deviza "Ziariştii ies în stradă" şi organizată începînd de ieri pe peluza din faţa Teatrului Naţional, unde peste 20 de instituţii media îşi prezintă produsele în faţa cetăţenilor.

Manifestarea se va desfăşura pînă pe data de 13 mai şi îşi propune să promoveze dreptul de liberă exprimare şi rolul presei într-o societate democratică.

Directorul Agenţiei de Monitorizare a Presei, Mircea Toma, a declarat că trebuie să avem grijă de libertatea de exprimare, nici o putere politică ajunsă la conducerea unei ţări neavînd dreptul să abuzeze de această presă. El a mai spus că tot ceea ce se derulează pînă pe 13 mai este dedicat celor trei jurnalişti români răpiţi în Irak.

În afara de această tabără media sunt organizate în aceas-tă perioadă graffitti pe zidurile Palatului Parlamentului, dialoguri între ziarişti şi studenţi moderate de politicieni, discuţii între asociaţiile de media asupra patronatului şi a controlului editorial în mass media, concerte în Piaţa Universităţii şi în diverse cluburi bucureştene.

Preşedintele Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor, Raluca Turcan, îi felicită, cu prilejul Zilei Internaţionale a Libertăţii Presei, pe toţi jurnaliştii care, prin efortul lor constant, au dat forţă dreptului la liberă exprimare în România. Subliniind că independenţa presei reprezintă unul dintre cele mai mari cîştiguri în urma prăbuşirii regimului totalitar, fiind însuşi pilonul de susţinere al democraţiei şi al statului de drept, Raluca Turcan afirmă că este în sarcina decidenţilor politici, dar şi a instituţiilor de presă ca României să nu i se mai reproşeze niciodată că nu respectă acest principiu.

Raluca Turcan doreşte să îi asigu-re pe toţi jurnaliştii de angajamentul său personal şi al Comisiei pentru cultură, arte şi mijloace de informare în masă a Camerei Deputaţilor de a da curs tuturor iniţiativelor legislative menite să garanteze independenţa reală a mass-media, fie că este vorba despre posturile publice de televiziune şi radio, fie despre instituţiile private de presă.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb