Airbus Helicopters a înregistrat 410 comenzi brute în 2023

F.D.
Companii / 25 ianuarie

 Airbus Helicopters a înregistrat 410 comenzi brute în 2023

În 2023, Airbus Helicopters a înregistrat 410 comenzi brute (net: 393), evidenţiind o redresare progresivă a pieţei, cu o performanţă puternică în acest an pentru elicopterele bimotor uşoare şi medii. Comenzile au venit de la 179 de clienţi din 47 de ţări. Compania a livrat 346 de elicoptere în 2023, ceea ce a dus la o cotă preliminară de 54% din piaţa civilă şi parapublică, conform unui comunicat de presă al companiei.

"Comenzile primite de Airbus Helicopters în 2023, în creştere cu aproximativ 10% în unităţi în comparaţie cu 2022, evidenţiază avansul său stabil în ciuda actualului context global de inflaţie şi instabilitate geopolitică", a declarat Bruno Even, CEO Airbus Helicopters. "Este, de asemenea, o dovadă a flexibilităţii produselor noastre atât pe piaţa de aeronave civile, cât şi militare şi aş dori să le mulţumesc clienţilor noştri deoarece continuă să aibă încredere în Airbus Helicopters pentru misiunile lor critice", a adăugat el.

2023 a fost un an cu multe premiere, cu primul zbor al demonstratorului DisruptiveLab, care prezintă o nouă arhitectură aerodinamică menită să reducă consumul de combustibil, şi primul zbor al NH90 Sea Tiger, elicopterul antisubmarin de ultimă generaţie pentru Marina germană. De asemenea, compania a primit un nou membru în familia Airbus, când Marina spaniolă a primit primele elicoptere H135.

"Apărarea şi securitatea reprezintă una dintre priorităţile strategice ale Airbus Helicopters şi continuăm să inovăm şi să ne dezvoltăm pentru a creşte capabilităţile de misiune pentru clienţii noştri. Faptul că Forţele Armate germane au semnat cel mai mare contract pentru H145M (până la 82 de elicoptere uşoare de atac) la sfârşitul anului 2023 este o dovadă în acest sens. În ceea ce priveşte dezvoltarea, H175M a efectuat cu succes demonstraţii de zbor în condiţii extreme de căldură şi înălţime în deşertul din Arabia Saudită, în timp ce VSR700 şi-a demonstrat performanţa în timpul testelor pe mare de pe o fregată multi-misiune a Marinei franceze. De asemenea, continuăm să ne extindem portofoliul de UAS-uri prin achiziţia Aerovel, ceea ce ne va permite să oferim clienţilor noştri capabilităţi suplimentare de misiune prin asocierea sistemelor "cu echipaj" - "fără echipaj", a continuat Even.

Contractele de asistenţă globală şi oferta HCare au continuat să fie apreciate în 2023 atât de clienţii civili, cât şi de cei militari. 140 de elicoptere noi au fost acoperite de contracte "by- the-hour", crescând astfel numărul total de elicoptere la 2.760.

Inovaţia şi sustenabilitatea au rămas un obiectiv important pentru companie, care a continuat să investească în demonstratoare menite să propulseze planul său de decarbonizare şi să îmbunătăţească siguranţa aviaţiei. Laboratorul FlightLab al Airbus Helicopters a testat cu succes un sistem electric de control al zborului care a permis înlocuirea tuturor celor trei comenzi convenţionale ale pilotului cu o singură manşă de pilot, o premieră în industria elicopterelor. În urma acestor teste de zbor FBW reuşite, Airbus Helicopters, în parteneriat cu Airbus UpNext, a putut testa caracteristici autonome avansate pentru a simplifica pregătirea şi gestionarea misiunilor, pentru a reduce volumul de muncă al pilotului de elicopter şi pentru a spori siguranţa.

"În acelaşi mod în care DisruptiveLab va fi folosit pentru a testa hibridizarea pentru elicopterele cu un singur motor, am inaugurat PioneerLab cu scopul de a testa hibridizarea pentru aeronavele cu două motoare, precum şi pentru a introduce materiale bio. De asemenea, am început asamblarea CityAirbus NextGen în Donauwörth şi am încheiat anul cu prima pornire a acestuia. De asemenea, am crescut la 10% utilizarea SAF pentru programele de zboruri de test, instruire, livrări şi zboruri de convoiaj în Marignane şi Donauwörth şi vom continua să extindem acest lucru la celelalte locaţii ale noastre în 2024", încheie Even.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb