ANCOM modifică regulile pentru utilizarea frecvenţelor radio

D.R.
Miscellanea / 21 august 2023

 ANCOM modifică regulile pentru utilizarea frecvenţelor radio

Autoritatea Naţională pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM) a agreat cu industria de comunicaţii electronice, în şedinţa Consiliului Consultativ din 18 august, modificarea şi completarea procedurii de acordare a drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio, informează Agerpres.

Principalele modificări vizează unele aspecte referitoare la reglementarea utilizării în comun a spectrului de frecvenţe licenţiat, posibilitatea închirierii şi transferului drepturilor de utilizare a frecvenţelor radio şi simplificarea procedurii de autorizare a staţiilor de bază din componenţa reţelelor publice de comunicaţii electronice mobile şi mobile/fixe, transmite sursa citată.

Utilizarea în comun a spectrului deţinut este posibilă doar în benzile în care nu mai există spectru radio disponibil la momentul solicitării şi numai dacă principiile concurenţei pe piaţă nu sunt restrânse, împiedicate sau denaturate. Pentru utilizarea în comun a spectrului trebuie respectată condiţia ca fiecare titular al unei licenţe de utilizare a frecvenţelor radio să îşi îndeplinească obligaţiile individuale de acoperire şi/sau de dezvoltare incluse în licenţa deţinută, având în vedere totodată toate măsurile necesare în vederea evitării interferenţelor prejudiciabile asupra reţelelor de comunicaţii electronice autorizate conform legii. Utilizarea în comun a spectrului radio se face în baza aprobării obţinute de la ANCOM, în urma transmiterii unei solicitări în acest sens de către cei doi titulari, în baza acordului scris dintre aceştia, şi a unor informaţii transmise către Autoritate, ce sunt necesare pentru efectuarea unei analize complete a solicitării primite, menţionează sursa citată.

De asemenea, decizia adoptată stabileşte procedura de urmat în cazul închirierii spectrului de frecvenţe radio obţinut în urma achitării unei taxe de licenţă.Pentru încurajarea utilizării eficiente a spectrului de frecvenţe radio, se actualizează procedura privind transferul (cedarea/cesionarea) unor drepturi de utilizare a frecvenţelor radio ce au fost obţinute în urma achitării unei taxe de licenţă. În această situaţie, ANCOM poate acorda dreptul de transfer doar după efectuarea unei analize privind îndeplinirea unor condiţii menite să asigure o piaţă funcţională şi un mediu concurenţial normal, afirmă sursa citată.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb