Anularea turneului de la Wimbledon nu va avea un impact financiar major

G.U.
Sport / 29 iunie 2020

 Anularea turneului de la Wimbledon nu va avea un impact financiar major

Anularea ediţiei din acest an a turneului de la Wimbledon, din cauza pandemiei de coronavirus, nu va avea un impact financiar major asupra tenisului britanic, consideră Richard Lewis, directorul executiv al All England Lawn Tennis Club, organizatorul competiţiei, citat de Reuters, conform Agerpres.

Turneul de Mare Şlem pe iarbă urma să înceapă luni, însă a fost anulat în luna aprilie, pentru prima după cel de-al Doilea Război Mondial.

Organizatorii britanici au fost însă prevăzători, încheind anterior o asigurare în valoare de circa 100 milioane de lire sterline, pentru situaţii neprevăzute care ar putea duce la o anulare a competiţiei, inclusiv din cauza unei pandemii. În aceste condiţii, AELTC a precizat că planurile sale de cheltuieli nu vor fi reduse.

"Nu vom fi puternic afectaţi. Dacă trebuie să anulezi, este foarte bine să ai asigurare", a declarat Lewis, care va renunţa luna viitoare la actuala sa funcţie.

"Suntem încă într-o poziţie foarte bună şi avem o situaţie financiară stabilă. Tenisul britanic va fi destul de bine protejat", a mai spus oficialul.

Acesta a dezvăluit că turneul de la Wimbledon nu va mai putea beneficia de o asigurare similară pentru ediţia de anul viitor. "Acest lucru este imposibil în actualul climat. Când am început, în 2012, erau câteva semne că lucrurile nu sunt atât de sigure, din cauza bolilor transmisibile care existau, precum SARS sau gripa porcină. Imediat după aşa ceva, nu poţi primi asigurare, dar destul de curând acest lucru poate fi din nou posibil, atunci când pieţele îşi revin. Aşa că nu vom avea asigurare pentru anul viitor", a explicat Lewis.

Openul Statelor Unite se va desfăşura, în schimb, conform programului, la sfârşitul lunii august, în timp ce turneul de la Roland Garros a fost amânat din mai până în septembrie.

Succesoarea lui Richard Lewis, Sally Bolton, a precizat că AELTC va trage toate învăţămintele necesare din cele două competiţii de Grand Slam. "Avem US Open şi Roland Garros care vor avea loc mai târziu în acest an şi vom analiza atent ceea ce vor face, lucrând cu constrângerile care vor exista şi învăţând tot ceea ce vom putea", a afirmat Bolton.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb