Avril Haines a vizitat Zona Demilitarizată dintre cele două Corei

G.B
Internaţional / 13 mai 2021

 Avril Haines a vizitat Zona Demilitarizată dintre cele două Corei

Directoarea pentru informaţii naţionale a SUA, Avril Haines, a vizitat Zona Demilitarizată (DMZ) de la frontiera cu Coreea de Nord, în cadrul unei vizite efectuate astăzi în Coreea de Sud, relatează Yonhap şi Reuters, citate de Agerpres.

Vizita oficialităţii americane are loc cu o săptămână înaintea primului summit al noului preşedinte al SUA Joe Biden cu preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, ce se va desfăşura la Washington.

Pe parcursul vizitei lui Haines, nu se ştie deocamdată dacă delegaţia americană intenţionează să întâlnească şi oficiali nord-coreeni, menţionează Reuters.

Ambasada SUA nu a oferit detalii, iar serviciile naţionale de informaţii sud-coreene nu au comentat vizita, evocând considerente de securitate.

Avril Haines a sosit în Coreea de Sud ieri, după o reuniune trilaterală la Tokyo cu omologii săi din Coreea de Sud şi Japonia, despre care se crede că a fost axată pe cooperarea în vederea denuclearizării Coreei de Nord, menţionează Yonhap.

Agenda summitului programat pentru 21 mai la Washington va fi dominată probabil tot de situaţia negocierilor privind denuclearizarea Peninsulei Coreene şi este de aşteptat ca preşedintele sud-coreean să facă presiuni asupra omologului său american pentru a încerca să intensifice comunicarea cu Phenianul.

Nord-coreenii nu au răspuns la un efort diplomatic de culise al administraţiei americane de a începe un dialog, a indicat în martie Casa Albă.

Administraţia Biden a afirmat că a decis o nouă abordare cu Coreea de Nord cu scopul de a o determina să renunţe la armele nucleare şi balistice, bazată pe diplomaţie, dar că nu va încerca să ajungă la un acord de amploare cu liderul nord-coreean Kim Jong Un.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb