CDR: Mediul de afaceri are nevoie ca regimul fiscal să fie predictibil

G.F.
Macroeconomie / 23 noiembrie 2017

Mediul de afaceri are nevoie ca regimul fiscal să fie predictibil

Mediul de afaceri are nevoie ca regimurile fiscal şi al muncii din ţara noastră să fie predictibile, precizează Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR), într-o scrisoare dedicată preşedintelui României, Klaus Iohannis.

"Coaliţia pentru Dezvoltarea României (CDR) vă aduce la cunoştinţă gravitatea profundă a lipsei de predictibilitate pe care mediul de afaceri a resimţit-o în 2017 şi, mai ales, în ultimele săptămâni.

Dorim să vă semnalăm calitatea precară a procesului legislativ din România, care în 2017 a fost dominat de folosirea abuzivă a ordonanţelor de urgenţă, de netransparenţă şi de lipsă de comunicare reală cu mediul de afaceri. Mediul de afaceri are nevoie ca regimurile fiscal şi al muncii în România să fie predictibile. În acest sens, CDR a lansat apeluri repetate către Guvern şi Parlament ca principiile predictibilităţii şi stabilităţii să fie respectate, spre avantajul economiei româneşti", se arată în documentul citat.

CDR consideră că modificările aduse Codului Fiscal nu trebuie implementate nici fără un studiu serios de impact şi nici într-un termen scurt.

"Având în vedere situaţia economică bună a României, CDR consideră că modificările aduse Codului Fiscal, pe care mediul de afaceri nu le-a solicitat, nu trebuie implementate nici fără un studiu serios de impact şi nici într-un termen atât de scurt. Riscul pe termen scurt, dar mai ales pe termen mediu şi lung este ca aceste modificări să provoace dezechilibre nedorite şi inutile economiei româneşti.

CDR a solicitat în mai multe rânduri Guvernului să explice de ce trebuie făcute aceste modificări. Vă informăm că mediul de afaceri şi societatea românească încă nu au primit raţionamentul pentru care România face aceste modificări fiscale de la 1 ianuarie 2018", se mai precizează în scrisoare.

În acelaşi timp, CDR a semnalat expres Guvernului că dezavuează afirmaţiile făcute din zona guvernamentală împotriva companiilor străine şi româneşti şi a băncilor, la nivel general.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb