Comisia Europeană a anunţat că a declanşat procedura de infringement împotriva Germaniei

G.B
Internaţional / 9 iunie 2021

 Comisia Europeană a anunţat că a declanşat procedura de infringement împotriva Germaniei

Comisia Europeană a anunţat astăzi că a declanşat procedura de infringement împotriva Germaniei, pentru un "precedent grav", după ce Curtea Constituţională federală a respins aplicarea unei hotărâri a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene (CJUE), potrivit hotnews.

Conform unui comunicat al Comisiei Europene, CE a decis astăzi să trimită o scrisoare de punere în întârziere Germaniei pentru încălcarea unor principii fundamentale ale dreptului UE, şi anume principiile autonomiei, preeminenţei, eficacităţii şi aplicării uniforme a dreptului Uniunii, precum şi respectarea jurisdicţiei Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

În mai 2020, judecătorii Curţii Constituţionale a Germaniei au hotărât că programul de achiziţii de obligaţiuni al Băncii Centrale Europene contravine, parţial, constituţiei Germaniei. Această decizie riscă să pună în pericol ordinea juridică a Uniunii Europene, în condiţiile în care Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a validat încă de la finele lui 2018 programul de relaxare cantitativă al BCE.

Deciziile CJUE sunt obligatorii pentru toate statele membre ale Uniunii Europene.

Ce spune Comisia Europeană:

- "În data de 5 mai 2020, Curtea Constituţională Federală a Germaniei şi-a pronunţat hotărârea cu privire la programul de achiziţionare de active de către sectorul public de pe pieţele secundare (PSPP) al Băncii Centrale Europene (BCE) şi a declarat că este "ultra vires", depăşindu-şi competenţele.

- În aceeaşi hotărâre, Curtea Constituţională a Germaniei a declarat o hotărâre a Curţii de Justiţie ("Heinrich Weiss şi alţii") ca fiind "ultra vires", fără a retrimite speţa în faţa Curţii de Justiţie. În consecinţă, Curtea germană a privat o hotărâre a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene de efectele sale juridice în Germania, încălcând principiul preeminenţei dreptului UE. Acesta este motivul declanşării prezentei proceduri de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor. Prin ordonanţa din 29 aprilie 2021, Curtea Constituţională a Germaniei a respins două solicitări care vizau executarea hotărârii din 5 mai 2020.

- Cu toate acestea, ordonanţa Curţii Constituţionale a Germaniei din 29 aprilie 2021 nu anulează încălcările principiului preeminenţei dreptului UE.

- Comisia consideră că hotărârea Curţii Constituţionale a Germaniei constituie un precedent grav, atât pentru practica viitoare a Curţii Constituţionale germane în sine, cât şi pentru tribunalele şi curţile supreme şi constituţionale din alte state membre. Germania are la dispoziţie două luni pentru a răspunde aspectelor semnalate de Comisie".

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cumparare de obligatiuni de catre BCE, contravine tratatelor europene, dar cjue acopera ilegalitatea.

    fleacuri , manipulare , mesajul este pentru altii si anume ca si germania este trasa de maneca daca nu respecta nu stiu ce , prosteala pe fata !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb