... Dacă şi ruşii îşi iubesc copiii

S.B.
Miscellanea #Adevărul - prima victimă / 25 - 26 martie 2022



În anul 1985, Sting a compus melodia "Russians". Melodia, care a strâns peste 28 de milioane de vizualizări pe Youtube, a redevenit relevantă astăzi, în contextul războiului din Ucraina.

În 2010, Sting explica, într-un interviu, că inspiraţia pentru compunerea melodiei a venit în urma vizionării unui program TV sovietic, prin intermediul unui receptor satelit, la Universitatea Columbia.

"Am avut un prieten la universitate care a inventat o modalitate de a fura semnalul satelitului de la televiziunile ruseşti. Beam câteva beri şi urcam pe o scară minusculă ca să ne uităm la televiziunea rusă... La acea oră a nopţii primeam doar televiziunea rusă pentru copii, ca "Sesame Street" al lor. Am fost impresionat de grija şi atenţia pe care o acordau programelor făcute pentru copiii lor. Regret că actualii noştri duşmani nu au aceeaşi etică", spunea Sting în 2010.

Anul acesta, după ce Rusia a invadat Ucraina, Sting a readus în lumină celebrul său cântec, după ce artistul a postat pe Instagram un videoclip în care interpreta piesa compusă în 1985.

"Am cântat această melodie foarte rar, în aceşti mulţi ani de când a fost scrisă, pentru că nu m-am gândit niciodată că va mai fi relevantă. Dar, în lumina deciziei sângeroase şi îngrozitor de greşite a unui singur om de a invada un vecin paşnic şi neameninţător, cântecul este, încă o dată, o pledoarie pentru umanitatea noastră comună. Pentru curajoşii ucraineni care luptă împotriva acestei tiranii brutale şi, de asemenea, mulţi ruşi care protestează împotriva acestui ultraj în ciuda ameninţării cu arestarea şi închisoarea - Noi, cu toţii, ne iubim copiii. Opriţi razboiul" a transmis Sting în videoclipul postat pe Instagram.

Melodia, compusă în perioada Războiului Rece, vorbeşte despre un eventual război nuclear şi despre efectele acestuia, făcând apel la pace şi la protejarea copiilor.

"How can I save my little boy from Oppenheimer's deadly toy?" - "Cum îmi pot salva băieţelul de jucăria mortală a lui Oppenheimer" [n.r. - J. Robert Oppenheimer, coordonatorul Proiectului Manhattan, supranumit şi "Părintele bombei atomice"].

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. te obliga sa plingi

    1. Este ceva ce nu ai inteles.

      Cintecul a fost lansat in 1985 si a redevenit valid.

      Acum plingi! 

      Scuze, daca nu intelegi versurile, du-te pe YouTube si foloseste cuvintele:

      Sting - Russians, 1985 Lyric Video HD HQ - versuri subtitrate în limba română - Romanian subtitled 

      nu pling la comanda

      Nu ti-am ordonat.

      Ti-am dat voie. 

      nu este de ajuns , as fi vrut o aprobare semnata si parafata , sint tot felul de controale acum si nu esti crezut pe cuvant ....

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb