Groupama: Veniturile companiei în primele 9 luni ale anului 2023 arată o creştere de peste 25%

A.F.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 23 ianuarie

 Groupama: Veniturile companiei în primele 9 luni ale anului 2023 arată o creştere de peste 25%

Groupama, liderul pieţei de asigurări din România, continuă să câştige preferinţa românilor, după un an în care şi-a consolidat rezultatele, pe liniile facultative şi obligatorii, şi a prioritizat calitatea la un preţ corect, crescând semnificativ numărul de clienţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

"Suntem mândri de rezultatele obţinute în 2023: ne-am menţinut agilitatea la un nivel ridicat şi am dovedit încă o dată că avem nu doar instrumentele, ci şi mentalitatea necesare pentru a deveni din ce în ce mai buni. Este o performanţă pentru care le mulţumesc tuturor colegilor şi partenerilor noştri, Grupului nostru, care ne oferă toată susţinerea de care avem nevoie, şi, mai ales, clienţilor care au avut încredere în noi şi ne-au ales să le fim alături. Ultimii ani au fost o adevărată lecţie pentru fiecare dintre noi, în special perioada recentă, care ne-a arătat încă o dată cât de aproape de noi este uneori neprevăzutul. Ni s-a confirmat astfel cât de important este să continuăm să gândim deopotrivă pe termen scurt, mediu şi lung, punând mereu pe plan principal responsabilitatea pe care o avem faţă de clienţii, partenerii, echipa noastră şi societate", a declarat Călin Matei, CEO Groupama.

Conform comunicatului, valoarea totală a primelor brute subscrise de Groupama în primele 9 luni ale anului 2023 a atins 2,87 miliarde lei, în creştere cu peste 30% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2022, cu un profit de 164 milioane lei.

În afara RCA, veniturile companiei în primele 9 luni ale anului 2023 arată o creştere de peste 25%, atingând valoarea de 1,22 miliarde lei, fiind susţinută în principal de liniile de business CASCO, Property, Asigurări persoane şi Asigurări de călătorie.

Într-un context volatil şi deseori lipsit de predictibilitate, rezultatele Groupama se aliniază strategiei de creştere susţinută şi sustenabilă, compania consolidând performanţa principalelor sale linii de business.

Linia CASCO a avut o contribuţie semnificativă la rezultatele totale, ajungând, în primele 9 luni ale anului 2023, la o creştere de aproximativ 28%. Linia asigurărilor de bunuri a înregistrat, de asemenea, o evoluţie pozitivă, marcând o creştere de aproximativ 19%.

În 2023, Groupama a continuat să înregistreze o creştere a subscrierilor şi pe linia RCA, asumată cu responsabilitate în procesul de normalizare a pieţei şi care confirmă preferinţa clienţilor pentru oferta Groupama, una care respectă principiul calităţii la un preţ corect şi care reflectă nivelul foarte ridicat al frecvenţei daunelor comparativ cu media Europeană.

Totodată, rezultatele înregistrate pe linia asigurărilor de persoane, în primele 9 luni ale anului 2023, confirmă un interes în creştere al românilor pentru acest tip de asigurări şi o mai mare deschidere către prevenirea riscurilor. Asigurările de sănătate au crescut cu aproximativ 33%, în timp ce asigurările de viaţă au atins şi ele o creştere de peste 8%.

În ceea ce priveşte solvabilitatea, după primele 9 luni ale anului 2023, Groupama a înregistrat o valoare SCR de 150% şi o valoare MCR de 295%, indicatori care confirmă soliditatea companiei, în linie cu obiectivele asumate.

2023 a fost pentru Groupama un an al dezvoltării profitabile şi sustenabile, precum şi un an al investiţiilor: în tehnologie şi infrastructură IT, fiind vizate procese şi sisteme care să simplifice şi să personalizeze experienţa clienţilor, în oamenii care formează echipa Groupama, a căror dezvoltare a fost întotdeauna o prioritate pentru companie. Groupama este, de altfel, cel mai mare angajator din industria de asigurări din România, cu aproximativ 1500 de angajaţi, certificat şi în 2024 ca Angajator de Top, pentru al şaptelea an consecutiv.

Digitalizarea a rămas un aspect important în relaţia cu clienţii, care au avut în continuare la dispoziţie opţiuni de constatare a daunelor la distanţă, avizarea daunelor online sau semnarea electronică a documentelor şi acces la o platformă inovatoare de suport medical la distanţă, ÎntreabăMedic.

Calitatea serviciilor noastre a fost şi ea recunoscută inclusiv prin premiile obţinute anul trecut, iar Groupama s-a numărat şi în 2023 printre companiile cu cel mai mic număr de reclamaţii înregistrate la ASF.

Şi în 2023 performanţa a însemnat pentru Groupama mai mult decât indicatorii financiari, motiv pentru care compania a continuat să integreze principii de sustenabilitate şi economie circulară în activităţile de business, inclusiv măsurarea şi reducerea amprentei de carbon, acţiuni care vin în completarea unei strategii de CSR care pune în centrul său oamenii şi impactul lor în comunităţi. Salvatorii de vieţi, un program naţional de instruire gratuită în acordarea primului ajutor derulat în parteneriat cu Fundaţia pentru SMURD, a obţinut distincţia GOLD în Community Index, iar Raportul de sustenabilitate elaborat de companie a fost certificat SILVER în CSR Index.

Groupama va investi şi în 2024 în produsele şi serviciile sale, în oameni şi brand, mizând pe calitate, simplitate şi predictibilitate, totul pentru a continua să merite preferinţa clienţilor şi să depăşească aşteptările acestora.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb